Trouwen voor 1 dag: kan dat?

Relaties door Chloe

Voor altijd een verbintenis met elkaar aangaan. Voor de één is trouwen een droom, maar voor de ander hoeft het niet zo. Niet iedereen hecht hier evenveel waarde aan en dit maakt ook helemaal niets uit. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen is benieuwd naar dat Grote Dag-gevoel? Wil jij wel de lusten, maar niet de lasten? Bij Wed to Walk in Amsterdam kan je trouwen voor 1 dag!

iStock

Lees ook: 5 tekenen dat je partner huwelijksmateriaal is

Trouwen voor 1 dag: Waarom niet?

Als je niet wilt trouwen, maar wel de magie van The Big Day wil beleven dan is 1 dag trouwen de ideale oplossing. Of misschien wil jij wel trouwen, maar hoeft het van je geliefde niet. Willen jullie opnieuw trouwen of alleen jullie geloftes vernieuwen? Ook dat kan! Wat de reden ook is van jullie ‘huwelijk’, het mag allemaal. Ook als je nog steeds de ware niet hebt gevonden. Voor de grap trouwen met een vriend of vriendin is ook mogelijk. Zelfs je huisdier is welkom bij het altaar!

Jouw trouwdag

Ondanks dat het een fake wedding is, lijkt het tijdens deze dag wel alsof jullie officieel in het huwelijksbootje stappen. De dag begint natuurlijk met het belangrijkste: het uitkiezen van een trouwjurk. Jullie worden van elkaar gescheiden en ook je partner kiest een huwelijksoutfit. Hierna volgt de ceremonie waar jullie je geloftes aan elkaar voorlezen. Walking down the aisle wordt zelfs ‘jullie nummer’ afgespeeld. Nadat jullie de ringen bij elkaar om hebben geschoven en elkaar het jawoord hebben gegeven wordt jullie kus vereeuwigd door een fotograaf. Deze foto krijgen jullie samen met de ringen natuurlijk mee naar huis. Je mag zelfs getuigen meenemen die zich ook als bruidsmeisje mogen omkleden! Net echt, toch?

Ja, ik wil... trouwen voor 1 dag

Met een tal van mogelijkheden kun je er echt jouw dag van maken. Zelf hoef je bijna niets te regelen. Hoe lekker is dat? Alles wat jou te doen staat is alvast een beetje nadenken over jullie geloften en een nummer uitkiezen voor wanneer jullie over de rode loper lopen. Natuurlijk mag je je geloften ook al thuis schrijven. Ook is het mogelijk om zelf ringen mee te nemen. Heb je zelf een mooie locatie in gedachten? Trouwen op locatie kan ook. Voor deze trouwdag heb je ook geen grote spaarrekening nodig. Het kan namelijk al vanaf 75 euro! Stap nu het huwelijksbootje in en zeg Yes I do!

Hier moet je zijn om voor 1 dag als getrouwd stel door het leven te gaan: Wed to Walk, Rosmarijnsteeg 10, 1012 RP Amsterdam

Lees ook: 4 unieke trouwlocaties in Nederland