Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Derde kerstdag: dit zijn de 10 leukste ideeën

De onofficiële derde dag van Kerstmis is steeds populairder aan het worden en met een goede reden. Want waarom zou je kerst niet een beetje verlengen? Hierdoor heeft de mooiste tijd van het jaar een extra dag. Je kunt hierop precies doen waar je tijdens eerste en tweede kerstdag geen tijd voor had. Geen idee hoe jij je derde kerstdag moet invullen? Lees hier wat de 10 leukste ideeën zijn voor derde kerstdag.

derde kerstdag

Lees ook: De lekkerste wijn van de Hema

Derde Kerstdag 2021

In 2021 valt Derde Kerstdag op een maandag. Helaas niet in het weekend, maar als je geluk hebt dan ben je deze dag gewoon vrij. Natuurlijk kun je

1. Gourmetten met de meiden

Kerst met de fam is belangrijk, maar na twee dagen volop tussen familie gezeten te hebben, kan een avondje met je girlfriends precies zijn wat je nodig hebt. Gelukkig is de derde kerstdag daar ideaal voor. Houd op derde kerstdag een kerstdiner met vrienden: ga gourmetten, speel spelletjes en geef elkaar cadeautjes. Je kan immers nooit genoeg diners (met lekker eten) hebben.

2. Maak er een feestje van

Als een gourmetavond met vrienden te simpel is, is drankjes en dansjes doen het alternatief. Trommel je vrienden op en ga de stad in om er een feestje van te maken. Geen zin om uit te gaan? Maak een foute kerstplaylist et voilà: je hebt een club aan huis. 

3. Ice ice baby

Lekker schaatsen: gezellig, gezond en goed voor de calorieën. Na alle kerstdiners en kerstborrels, is lekker bewegen precies wat je nodig hebt. Zoek een leuke schaatsbaan op bij jou in de buurt en schaats erop los... Of neem een oude stoel mee. Als het goed heeft gevroren, kan je op natuurijs schaatsen. Ice princess who?

4. Ga aan de wandel

Er gaat niks boven een fijne wandeling op een mooie winterdag. Trek de natuur in met je besties en bespreek alvast jullie to do's voor het komende jaar. De perfecte manier om even alle kerst stress los te laten. Ga het bos bij jou in de buurt in, of bezoek één van de mooie natuurparken in Nederland.

5. Hang de toerist uit tijdens Amsterdam Light Festival

Op zoek naar de perfecte plek om met je lover te bezoeken? Dan is het Amsterdam Light Festival precies wat je zoekt. Maar ook als je single bent, of er gezellig met vriendinnen of familie eropuit wilt, is het Amsterdam Light Festival een speciale plek voor derde kerstdag. Door de stad heen zijn namelijk speciale lichtkunstwerken te vinden. Tip: wees toerist in eigen land en neem een boot. Zo ga je door de kanalen alle highlights langs en mis je niks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on

 

6. Ga terug naar je jeugd in de winter Efteling

Niets is kerstiger dan de Winter Efteling. Niet alleen zal deze plek altijd in ons hart zijn door alle prachtige jeugdherinneringen die we er hebben opgedaan, ook is het de ideale plek om derde kerstdag door te brengen. De winterafdeling maakt de sprookjesachtige sfeer nog leuker, doordat alles in het thema van het koudste seizoen is gehuld. Wandel door besneeuwde paadjes vol lichtjes en ga de leukste attracties af. Wel dikke handschoenen en een muts meenemen!

7. Bezoek een ballet of een musical

Maak de derde kerstdag extra magisch door een ballet of een musical uitvoering te bezoeken. Bewonder een echte kerstklassieker, zoals De Notenkraker van het Nationale Ballet. Of bezoek een musical, bijvoorbeeld Anastasia, om dat echte feel good gevoel van kerst vast te houden.

8. Struin door een kerstmarkt

Niks is gezelliger dan een goede, ouderwetse kerstmarkt. Ondanks dat kerst officieel op derde kerstdag al afgelopen is, kan het geen kwaad om nog heel even in de kerstsfeer te blijven hangen. Struin langs de gezellige krampjes, eet oliebollen en drink glühwein. Bezoek bijvoorbeeld de kerstmarkt in Valkenburg, Maastricht of Amsterdam. 

9. Shop erop los

Omdat derde kerstdag geen officiële kerstdag is, zijn de winkels op 27 december weer open. Met geluk scoor je sale items die na de kerst in de sale zijn gegaan, of misschien vind je de perfecte outfit tijdens een zoektocht naar de ideale nieuwsjaarsoutfit.

10. Even lekker helemaal niks

Met een dekentje op een bank, een kerstfilm en een kop warme chocolademelk (met extra veel slagroom) bij de hand: dit is de ultieme setting als je lekker wilt niksen tijdens derde kerstdag. De eerste en tweede kerstdag zijn altijd hectisch, vol sociale verplichtingen. De derde kerstdag is daarom het perfecte moment om even bij te komen van de christmas madness en gewoon lekker ouderwets te chillen. 

Lees ook: Netflix-tip: A Christmas Prince: The Royal Baby