7 betaalbare trouwlocaties in het buitenland

Relaties door Daniëlle

Geld besparen op je trouwdag doe je liever niet, maar vaak moet je wel compromissen stellen. Je hebt misschien een dure jurk waardoor je minder geld voor bloemen of het menu over hebt. Wil je toch trouwen in het buitenland, maar niet platzak terugkeren? Er zijn genoeg betaalbare trouwlocaties in het buitenland.

Lees ook: 14 unieke kersthangers voor in de kerstboom

Waar moet je rekening mee houden met een budgetbruiloft?

Weddingplanner: ja of nee?

Het regelen van een bruiloft kost veel tijd en moeite, vooral als het in het buitenland plaatsvindt. Denk er daarom goed over na of je een weddingplanner in wilt huren. Het kost veel werk om dit alleen en/of met je partner te doen, maar een professional inhuren kost ook weer geld. Het voordeel aan een weddingplanner is: hij/zij heeft vaak meer verstand van zaken.

Gasten

Wanneer je je perfecte locatie in het buitenland hebt gevonden, is het tijd om je gasten te vertellen waar en wanneer je bruiloft plaatsvindt. Wacht hier niet te lang mee, je wilt je gasten wel de kans geven om vrij te vragen en bijvoorbeeld kinderopvang en vervoer te regelen.

Vakmensen

Tijdens je bruiloft is de kans groot dat je graag vakmensen over de vloer wilt hebben. Denk aan kappers, fotografen, bloemisten, bakkers, et cetera. Dit kan je natuurlijk niet allemaal in je eentje doen. Maak daarom een lijstje met wat echt nodig is en wat niet. Tip: misschien is er iemand in je vriendengroep die voor een leuk prijsje wat liedjes wil draaien?

Papieren

Veel geld kost het niet, maar het is belangrijk om zeker te weten dat je de juiste papieren hebt om te trouwen in het buitenland. Ieder land heeft namelijk een andere manier van twee mensen met elkaar verbinden. In een aantal landen is een trouwcertificaat niet geldig in Nederland. Zoek dit daarom van te voren goed uit en zorg dat je alle nodige papieren en documenten, zoals een huwelijksvisum, hebt. Op je grote dag wil je niet voor verassingen komen te staan.

7 betaalbare trouwlocaties in het buitenland

Griekenland

Het is voor velen een droom om te trouwen in het mooie Griekenland. Het fijne aan dit land is ook dat je kan kiezen tussen 6.000 eilanden zoals Kreta, Santorini, Samos en Rodos. Griekenland heeft een fijn klimaat en prachtige Romeinse architectuur. Leuke tip: plan na de bruiloft gelijk je honeymoon in Griekenland.

Italië

Wie nog niet in bella Italia is geweest, heeft iets gemist. Het warme land met het mooie landschap geeft een karakter aan je bruiloft, en dat terwijl trouwen in Italië relatief goedkoper is dan in Nederland. De wijn is goedkoop (én lekker!): zo’n 5 euro per liter.

Portugal

Tot laat in de avond tafelen met je vrienden en familie, de ring om je partners vinger schuiven tijdens de zonsondergang en genieten van een uitzicht vol met wijngaarden en zee. Zó ziet een bruiloft er in Portugal ongeveer uit, en het klinkt perfect, toch? Het Portugese landschap is ongelooflijk divers, dus je hebt veel keuze aan locaties. Denk aan het strand, tussen de wijngaarden of de prachtige stad Lissabon.

Frankrijk

Tot laat in de avond tafelen met je vrienden en familie, de ring om je partners vinger schuiven tijdens de zonsondergang en genieten van een uitzicht vol met wijngaarden en zee. Zó ziet een bruiloft er in Portugal ongeveer uit, en het klinkt perfect, toch? Het landschap in Portugal is ongelooflijk divers, dus je hebt veel keuze aan locaties. Denk aan het strand, tussen de wijngaarden, of de prachtige stad Lissabon.

Zweden

Is trouwen in een typisch vissersdorpje echt iets voor jou en je (toekomstige) man/vrouw? Dan is Zweden de ideale trouwlocatie in het buitenland voor jullie. Geniet in dit Scandinavische land van eindeloze zandstranden en gekleurde huisjes. Zweden kent ook bijzondere tradities: zo loopt het bruidspaar samen naar het altaar en is Pinksteren een geliefde tijd om in het huwelijksbootje te stappen.

Schotland

Schotland is de perfecte bestemming voor jouw bruiloft als je van bijzondere tradities houdt. De Schotten hebben bijvoorbeeld een traditionele dans die ze uitvoeren tijdens het huwelijk: “The Lang Reel”. Ook gooien kinderen een handvol munten over de bruid heen, dit schijnt te helpen bij financieël geluk.

Duitsland

Zoek je een betaalbare trouwlocatie, maar wil je niet té ver weg? Neem dan eens een kijkje in Duitsland. Vooral de Duitse kastelen zijn een populaire trouwlocatie en we snappen waarom. De kosten bij de oosterburen zijn vergelijkbaar met Nederland. Er zit vast wel een locatie tussen die aan jullie eisen voldoet. Het is maar net wat je budget is. Leuke traditie in Duitsland: de bruid wordt 's nachts ontvoerd door de bruidsjonkers. Die nemen haar mee naar een plaatselijke kroeg waar haar aanstaande man of vrouw komt redden. Spannend!

Lees ook: 6 redenen om dit najaar nog naar Slovenië te gaan