The Crown: hoe zit het met de mogelijke ‘affaire’ van Queen Elizabeth in seizoen 3?

Media door Daniëlle

Sinds zondag staat ein-de-lijk het derde seizoen van The Crown op Netflix. Ben jij al begonnen met bingewatchen? Wij wel! Vooral de mogelijke affaire van Queen Elizabeth maakt veel los bij de kijkers. Oh dear, ging The Queen echt vreemd?

Lees ook: Originele Sinterklaas Suprise: 16 leuke en grappige ideeën

The Queen en Lord Porchester

De trouwe kijkers van The Crown zullen Lord Porchester, de paardenrace manager van Queen Elizabeth, nog herkennen uit seizoen 2. Toen leek er niet veel spannends tussen de twee gaande, maar in het derde seizoen lijkt het erop dat daar verandering in komt.

Hechte vriendschap of...

Queen Elizabeth II, gespeeld door Olivia Colman, heeft een hechte vriendschap met ‘Porchie’ en bezocht samen met hem een aantal boerderijen in Europa. Eenmaal terug in het Buckingham Palace is Prins Philip onzeker over de gezellige tripjes die Elizabeth samen met de paardenrace manager heeft gemaakt. Hier antwoordt de Queen op: ‘If you have something to say, say it now. Otherwise, if you don’t mind, I’m busy.’

De reactie van het koningshuis

Hoewel dit een interessante verhaallijn is en het de serie een stuk jucier maakt, liet de voormalige pers-secretaris van de (echte) Queen Elizabeth, Dickie Arbiter, weten dat de verhaallijn uit The Crown “onsmakelijk” en “totaal niet waar” is. “The Queen is the last person in the world to have ever considered looking at another man.”  Ach, wij blijven lekker speculeren...

Het derde seizoen van The Crown is gisteren 17 november 2019 op Netflix verschenen. Nog niet gekeken? Bekijk The Crown op Netflix en hieronder de trailer.

Lees ook: The Crown fans opgelet: er komt een serie over keizerin Sisi