Black Friday shoppen: zo pak je het aan!

Het gat in onze hand jeukt al weken: Black Friday komt eraan! Shoppen met torenhoge kortingen, dat kan je ons namelijk voor wakker maken. Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten en in korte tijd heel populair geworden. Ongeveer iedereen (web)winkel doet mee aan deze 'feestdag' voor je portemonnee. Van gekkigheid weet je niet waar je moet beginnen. No problem, wij helpen je een handje.

black friday 

1. Maak een lijstje

Een van de 'fouten' die de meeste mensen maken is om in de wilde weg te gaan shoppen en uiteindelijk vergeten wat ze nu écht wilde hebben. Dat is logisch, want je wordt van alle kanten geprikkeld door aantrekkelijke kortingen. Maak daarom van te voren een shoppinglijstje. Kijk niet per winkel, maar per product wat je wilt scoren. Wat zijn je must-haves en je want-haves? Zo is een nieuwe winterjas misschien een must have, omdat je oude kapot is. Zo kun je vast ook een nieuwe muts en matchende sjaal gebruiken. Ook een voorraad wasmiddel is handig om te hebben. Dan zijn er natuurlijk de duurdere producten die je graag wilt hebben, maar normaal gesproken te duur vindt. Wat dacht je van veiligingcamera's? Heel handig nu de donkere dagen er weer aankomen en inbraken veel meer voorkomen. Het merk Ezviz heeft op Coolblue een Black Friday-actie waar je niet omheen kunt. Namelijk de Ezviz C6T Black binnencamera en de Ezviz Husky Air C3W buitencamera zijn tijdens Black Friday te scoren met 21 procent korting.

ezviz camera

2. Bekijk de deals van te voren 

Je wilt natuurlijk geen deal missen. Lees je van tevoren in over de acties. Veel winkels hebben een speciale Black Friday-pagina waar je hun acties kunt vinden. Dan heb je ook nog startpagina's waar je Black Friday-deals van meerdere websites kan vinden. Waar het mogelijk is, kun je alvast een account aanmaken en een winkelmandje vullen. Zodra de Black Friday-deals beginnen, kun jij razendsnel je gespaarde euro's zien en afrekenen.

Let op: Wees je er ook van bewust dat veel websites misbruik maken van jouw gevoeligheid voor kortingen. Er zijn shops die hun prijzen voor Black Friday omhoog gooien waardoor je denkt dat je goedkoper uit bent, maar toch hetzelfde als anders betaalt.

3. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Normaal gesproken ben je ze liever kwijt dan rijk, maar tijdens het Black Friday-weekend kun je ze goed gebruiken. Meld je aan bij jouw favoriete shops. Vaak sturen ze ver voor Black Friday een nieuwsbrief met hun deals. Zo ben je goed op de hoogte. En wie weet krijg je exclusieve korting omdat je een nieuwsbriefabonnee ben. 

4. Spreek een budget af

Het gevaar met kortingen is dat je veel te veel geld uitgeef. Ja, je bespaart geld, maar misschien spendeer je wel veel meer dan je normaal zou doen. Spreek jezelf streng toe en kies een budget wat je maximaal gaat uitgeven met Black Friday.

Happy shopping!