Help! Mijn (schoon)moeder bemoeit zich met mijn zwangerschap

Zwanger door Sandra E

Jullie zijn helemaal in de wolken dankzij de zwangerschap. Waarschijnlijk is jouw (schoon)moeder net zo enthousiast en kan ze niet wachten om de kleine in haar armen te sluiten. Maar toch steken er hier en daar wat ergernissen bij je op. Ze bemoeit zich wel erg veel met jouw zwangerschap. Wat te doen als je (schoon)moeder zich met jouw zwangerschap bemoeit? Accepteren of aanvechten? Dit is wat je kunt doen.

schoonmoeder zwangerschap bemoeien

Lees ook: 7 tips om je vagina te beschermen tijdens je zwangerschap

Vraag advies

Hoe dominant ze ook is, bedenk dat ze op veel terreinen een rugzak vol ervaringen bij zich draagt. Haar goedbedoelde adviezen, kunnen ook echt nuttige adviezen zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat jij het vervolgens precies zo moet doen. Vraag haar naar bepaalde zaken. Dan erken je haar kennis. Dit kan eventueel deuren openen en de bemoeienis laten afnemen.

Praten

Is de bemoeienis zo erg en heeft het zowat het toppunt bereikt en ervoor gezorgd dat je uit elkaar klapt van ergernis? Pak de koe bij de horens, nodig je (schoon)moeder uit voor de koffie en gooi je ergernis op tafel. Waarschijnlijk heeft ze niet eens slechte bedoelingen, maar wil ze alleen het beste voor jullie.

Recht je rug en blijf assertief

Probeer assertief te zijn en zeg dat je doet waar je je goed bij voelt, waarvan jij denkt dat het goed voor jou en je baby is. Het is jouw lijf en jij voelt wat daarin gebeurt. Dat heeft je (schoon)moeder uiteindelijk wel te accepteren.

Lach erom

Tja, de slimste oplossing is misschien wel gewoon erom te lachen. Neem het niet al te serieus. Laat haar goede bedoeling het ene oor ingaan en het andere rustig uitlopen. Ga vooral niet in op haar goede bedoelingen. Bij sommige (schoon)moeder kan het juist helpen om de strijd niet aan te gaan.

Succes!

Lees ook: Waarom je haar verliest na een zwangerschap