De voordelen van een kantoorhond

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Een gezellige viervoeter op de werkvloer: bij steeds meer bedrijven is een huisdier te vinden. Hoe leuk is dat?! Maar naast gezelligheid biedt een kantoorhond nog meer voordelen. Wil jij je baas uitleggen waarom jullie een kantoorhond nodig hebben? Wij helpen je een hondje, eh - handje. 

kantoorhond

Lees ook: Een echte musthave voor je viervoeter: HEMA verkoopt nu een HEMA-worst hondenspeeltje

Een kantoorhond breekt het ijs

Krijgen jullie regelmatig klanten over de vloer, dan zul je al snel merken dat een kantoorhond het ijs kan breken. Ze worden al kwispelend begroet en al chit-chattend leg jij uit hoe leuk jullie kantoorhond is. Voila, je hebt een onderwerp om jullie gesprek mee te beginnen! Daarbij sta je meteen in de boeken als ‘dat gezellige kantoor met die leuke hond’. Wil je.

Een kantoorhond zorgt voor frisse lucht

Ja, nou, niet direct natuurlijk. Maar wel als je om de beurt de hond uitlaat. Een rondje buiten lopen is goed voor je creatieve mind en kan het bedrijf dus indirect een heleboel goede ideeën opleveren. En dat niet alleen: de kans op een burn-out wordt ook een stuk kleiner als je regelmatig een frisse lucht schept. Minder ziekteverzuim dus: een kantoorhond is het antwoord. 

Een kantoorhond biedt veiligheid

Een goede waakhond kan het personeel een veilig gevoel geven. Mocht er een indringer binnen willen komen, dan staat jullie terriër altijd paraat ‘m eens flink in de kuiten te bijten. Side note: wel belangrijk dat Rex alleen bijt als het nodig is. Je wilt niet dat je goedbetalende klant hinkend naar de tetanus-afdeling van

Een kantoorhond zorgt voor ontspanning

Is de spanning soms om te snijden op de kantoorvloer? Een kantoorhond zorgt voor de nodige luchtigheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat het contact tussen mens en hond stressverlagend kan werken. 

Een kantoorhond zorgt voor meer loyaliteit

Is het jouw hond die je mee mag nemen naar kantoor? Dan is de kans groot dat jij je ook loyaler op zult stellen naar het bedrijf. Niet elk kantoor zit namelijk te wachten op een kantoorhond, en het feit dat je de jouwe mee mag nemen is voor jou (en voor je hond) een groot voordeel. 

Lees ook: Dit zijn de beste kattencafés van Nederland