Het Leonardo Royal Hotel in A'dam heeft speciale kamers voor vrouwelijke ondernemers

Amsterdam heeft weer een gloednieuw 4-sterren hotel erbij. En wat voor een! Het Leonardo Royal Hotel is het eerste hotel in Nederland dat een uniek concept voor vrouwen introduceert.

leonardo royal hotel

Kamers voor drukke business women

Het 'Powered by Women' concept van het hotel besteedt extra aandacht aan vrouwelijke ondernemers die veel reizen voor hun werk. Van de 490 hotelkamers die het hotel rijk is, zijn 20 ervan speciaal ingericht voor business women. De kamers zijn helemaal 'reisvriendelijk' en van alle gemakken voorzien voor drukke zakenvrouwen, zoals de ambassadeurs Emilie Sobels en Florine Duif.

Het Leonardo Royal Hotel is heel goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid en het hotel bevindt zich pal tegenover het metrostation Overamstel. Neem een kijkje op het Instagram-account voor meer mooie beelden.

leonardo royal hotel

Daar wilden we natuurlijk véél meer over weten. Daarom voelden we Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo & Apollo Hotels in Nederland en België aan de tand over dit bijzondere concept.

Waarom hebben vrouwelijke ondernemers een plek als deze nodig?

"Het balanceren van een carrière, een druk sociaal leven en soms zelfs een gezin is een veeleisend takenpakket. Daarom zijn de momentjes voor jezelf extra belangrijk en faciliteren wij een relaxte omgeving om ongestoord en comfortabel te kunnen werken en je dag af te kunnen sluiten met een verwenmoment. Met als resultaat dat je nog productiever je dagen doorkomt en succesvol bent op alle vlakken. We zien steeds meer vrouwelijke zakelijke reizigers in onze hotels. Dit is een positieve trend, waar nog te weinig op wordt ingespeeld door hotels. Dat is opmerkelijk, want in de hotellerie werken juist veel vrouwen. Wij hebben dan ook een team van sterke vrouwen samengesteld om hier onderzoek naar te doen en een vernieuwend concept neer te zetten dat echt aansluit bij de wensen van de moderne powervrouw."

Wat biedt het Leonardo Royal Hotel aan deze vrouwen?

"Wij willen ze vieren, niet alleen door ze een betere ervaring in het hotel te geven, maar door die ervaring in te kleden met producten van Female Founded Firms. Hierin zien wij de mogelijkheid om bij te dragen aan gelijkere kansen voor vrouwen in startend ondernemerschap, wat helaas nog niet altijd zo is. Wist je dat van al het kapitaal dat verstrekt wordt aan startende ondernemers vanuit venture capitalists maar een fractie naar vrouwen gaat? Door producten van deze bedrijven af te nemen ondersteunen we niet alleen hun zakelijke succes, maar dragen we bij aan meer zichtbaarheid van hun producten bij onze internationale gasten."

Wat kun je vertellen over de Powered by Women' rooms? 

"Van de 490 kamers in het hotel worden er 20 speciaal ingericht door en voor vrouwen, geadviseerd en geïnspireerd door (bekende) vrouwen uit de media en het bedrijfsleven.  Omdat de powervrouwen zelf het beste weten waar zij behoefte aan hebben tijdens hun reis hebben wij onze ambassadeurs gevraagd om een product aan te dragen voor de Powered by Women kamers. Dit mag een eigen product zijn of van een andere female founder die haar inspireert. Daarnaast denken wij graag mee in wat een powervrouw nodig heeft om zorgeloos te reizen. Van kwalitatieve verzorgingsproducten tot extra te boeken female services. Denk aan nieuwe panty's voor die belangrijke meeting of een last minute mani-pedi voor dat zakendiner. Hair straightener of curling wand vergeten? Ook deze is met een belletje zo op je kamer."

Zijn jullie van plan om meer van de kamers te herinrichten? Als ik het goed heb begrepen zijn het er nu maar 20 van de 490.

"Voorlopig ligt de focus op de eerste 20 kamer en willen wij zorgen een relaxte omgeving waar vrouwen ongestoord en comfortabel kunnen werken. Daarbij zijn wij altijd op zoek naar inspirerende vrouwelijke ondernemers met ideeën om onze Female Services uit te breiden. Hiervoor zullen we het komende jaar netwerkevents gaan organiseren om zo een podium te bieden aan alle mooie samenwerkingen die zouden kunnen ontstaan!"

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van het Leonardo Royal Hotel voor meer informatie.

leonardo royal hotel