Mama / Zwanger
Zwanger

39 weken zwanger: geen doorzichtig huidje meer

It's the final countdown! Je bent 39 weken zwanger: je zit nu in de laatste dagen tot je uitgerekende datum. Baby's worden zelden precies op deze dag geboren, dus houdt er rekening mee dat het elk moment kan gebeuren... of juist over een paar weken. Spannend! Dit kun je verwachten als je 39 weken zwanger bent.

 

Langs de meetlat: 50 cm
Op de weegschaal: 3140 gram

 

39 weken zwanger: geen doorzichtig huidje meer

Bij 39 weken zwanger is de groeispurt van je baby'tje wel voorbij. Hij heeft ook bijna geen ruimte meer in je krappe baarmoeder! Zijn hersenen groeien nog wel volop door!

Een grote verandering bij 39 weken zwangerschap is het huidje van je kindje. Witte baby's zullen nu een roze kleurtje gaan krijgen. Baby's van donker getinte ouders, hebben in hun eerste levensjaren nog een vrij lichte huid. Dat komt omdat het pigment van de huid nog niet volledig is ontwikkeld. Vanaf de geboorte wordt de huid van het kindje steeds donkerder.  

39 weken zwanger

39 weken zwanger: Voortekenen

En wat gebeurt er bij jou als je 39 weken zwanger bent? Je kunt de eerste voortekenen van de bevalling gaan merken. Een samentrekkende buik, brekende vliezen, diarree of misselijkheid, slijm met bloed uit je vagina of het verliezen van de slijmprop. Deze voortekenen zijn helaas geen directe aankondiging van de bevalling. Het kan nog uren, dagen of zelfs weken duren voordat de echte weeën zich aandienen.

In de laatste dagen of weken van je zwangerschap is het belangrijk om rust te nemen, maar vergeet ook niet om nog te bewegen. Een lange wandeling of fietsen lukt vast niet meer. Een kort baantje trekken in het lokale zwembad is een fijnere optie. Het water zorgt ervoor dat je je gewichtsloos voelt (heerlijk!) en de warme temperatuur van het water ontsnapt je buik.

Benieuwd naar volgende week? Ga snel naar 40 weken zwanger!

Bron: 24baby