Mama / Zwanger
Zwanger

37 weken zwanger: je baby is voldragen

Wauw: je bent alweer 37 weken zwanger. Nog meer drie weken te gaan tot je je kleine hummeltje kan vasthouden. Of iets langer of iets korter natuurlijk. Nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt bij 37 weken zwangerschap? Lees gauw verder!

 

Langs de meetlat: 48,4 cm
Op de weegschaal: 2675 gram

 

37 weken zwanger: klaar voor de wereld

Met 37 weken zwangerschap is het wondertje in je buik voldragen. Dat betekent dat-ie helemaal 'af' is. Hij of zij is klaar om geboren te worden. Maar vergis je niet. Dat betekent niet dat je kindje klaar is met groeien. De komende weken zal hij steeds een halve pond aankomen. Dat komt doordat hij steeds meer vet opneemt, dat vooral rond de ellebogen en knieën zal opslaan. 

Om zich voor te bereiden op het leven buiten de baarmoeder, traint hij zich op het in- en uitademen van vruchtwater en het zuigen op zijn duim (borstvoedingtraining!).

37 weken zwanger

37 weken zwanger: Rust nemen

Nog ongeveer drie weken tot je uitgerekende datum. Omdat je kindje aan het einde van deze week voldragen is, kan het voorkomen dat je vóór de 40 weken bevalt. De baby kan net zo goed een paar weken blijven zitten. Je zult dus geduldig moeten wachten. Neem ondertussen genoeg rust en zorg dat je geen grote uitstapjes meer maakt. 

 

Benieuwd naar volgende week? Ga snel naar 38 weken zwanger!

Bron: 24baby