Waarom jij ook een 'Amerikaanse koelkast' wil

Wonen door Redactie Ze.nl

In Amerika geldt op alle vlakken: bigger is better. Het eten, de auto's, de huizen en ook de koelkast is larger than life. Neem het voorbeeld van de Amerikanen en trakteer je huishouden ook op zo'n grote koelkast. Geloof ons, je wilt nooit meer anders...

koelkast samsung

1. Meer ruimte: minder vaak naar de supermarkt

Een hekel aan boodschappen doen? Dan is een 'Amerikaanse koelkast' een droom die uitkomt voor jou! Je kunt een grotere voorraad aanleggen en daardoor je supermarktbezoek tot eens per week of twee weken beperken. Zo kun je de Samsung RS8000 koelkast tot wel drie volle (!) boodschappenkarren kwijt. In deze koelkast hoef je ook niet bang te zijn voor een vieze walm. De temperatuur en luchtvochtigheid worden optimaal afgestemd dankzij twee onafhankelijke koelsystemen. Deze zorgen er ook voor dat de voedingswaren tot twee keer langer vers blijven en hun smaak behouden. Ook fijn: je houdt een hoop tijd over voor andere dingen die veel leuker zijn dan boodschappen doen.

samsung koelkast

2. Overzichtelijker: minder voedselverspilling

Voedselverspilling is een groter probleem dan je denkt. Jaarlijks gooien we 800 miljoen kilo eten weg in Nederland. Zonde! Vaak komt het omdat we te veel kopen, niet letten op de houdbaarheidsdatum en geen overzicht hebben in de koelkast. Je kent het misschien wel... Je koelkast zit zo propvol dat je pas bij de voorjaarsschoonmaak een verloren beschimmeld hoopje vindt. In een grotere koelkast kun je veel meer overzicht creëeren en hiermee voedselverspilling bij je thuis verminderen. Alle kleine beetjes helpen!

samsung koelkast

3. Altijd vers water en ijsklontjes

De Samsung koelkast heeft leuke gadgets, zoals (ijs)water, ijsblokjes en crushed ice. Met een handige touchscreen op de voorkant van de linkerdeur kun je zelf instellen hoe je je ijs wilt. En die kun je goed gebruiken tijdens de hittegolven die Nederland tegenwoordig rijk is. Koud en vers water haal jij ook gewoon uit je eigen koelkast! Geen gedoe met plastic flessen water. 

4. Het oog wil ook wat

En zo'n zwarte Amerikaanse koelkast staat veel toffer dan je denkt... Zelfs in een witte keuken! Kijk maar naar deze inspiratie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Samsung Home Appliances (@samsunghomeappliances) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @telimenolove op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amanda Jane Franz (@amandajanefranz) op

Doen, dus?!

Lees ook: 4 x inspiratie om jouw keuken summerproof te maken