4 manieren om de zomer in huis te halen

Wonen door Chloe

Met deze temperaturen krijgen we natuurlijk direct een heerlijk zomergevoel. De dagen zijn lang en de avonden warm. Toch kan het zijn dat je het zomerse gevoel mist als je weer naar binnen gaat. Je interieur kan dan wel wat zomerse tinten gebruiken. Wil jij de zomer in huis halen? Wij vertellen je hoe je dat doet.

Kleur

In de zomer gebruiken we veel kleur. Dit verschil zie je waarschijnlijk ook in je kledingkast. Voor dat zomerse gevoel in huis, is het dus heel logisch dat je ook in je interieur wat kleur toevoegt. Nou hoef je niet alles om te gooien of een muur te verven, maar met wat kleine accessoires maak je al een groot verschil. Denk aan gekleurde kaarsen, plantenpotten of wat zomerse kussens.

Bloemen

Als er iets is waar we een zomers gevoel van krijgen dan zijn het wel bloemen. Zet dus een kleurrijk boeket op tafel of een mooi bosje tulpen. Wedden dat het direct heel anders aanvoelt? Hou jij meer van planten in plaats van bloemen? Dan kan je ook wat planten kopen die ervoor zorgen dat het extra zomers aanvoelt. Kies bijvoorbeeld planten met een mooie kleur of versier wat planken met gezellige hangplanten.

Veel licht

We kunnen er intens van genieten dat het buiten zo lang licht blijft. Waarschijnlijk merk je dat je 's avonds ook veel meer energie hebt dan normaal. Zorg dus ook dat het in huis lekker licht blijft. Denk bijvoorbeeld aan lichtdoorlatende gordijnen van een mooie lichte stof. Zo voelen de avonden ook binnen ineens een stuk langer.

Vakantiefoto's

Wanneer we oude vakantiefoto's terugkijken denken we direct aan dat heerlijk zomerse gevoel. Heb je er nou echt een paar prachtplaatjes tussen zitten? Dan is het ontzettend leuk om deze ook in je interieur terug te laten komen. Lijst ze in in een mooie fotolijst en dat zomerse gevoel komt vanzelf omhoog wanneer je ze ziet.