Lifestyle / Wonen
Wonen

3 x slimme tips voor het inrichten van kleine buitenruimtes

Met de zomer om de hoek doe je niets liever dan met je snoet in de zon zitten. Voetjes omhoog en even heerlijk relaxen. Heb je een kleine buitenruimte, zoals een balkon of tuin, waarvan je geen idee hebt hoe je het gezellig moet maken? Kijk dan snel naar deze drie slimme tips voor het inrichten van kleine buitenruimtes.

1. Kies voor slim meubilair

Je bent op zoek naar een slimme verlenging van je woonkamer naar het balkon of kleine tuin. Kortom, een knusse en comfortabele zithoek waar je lekker tot rust kunt komen aan het einde van een lange dag. Doordat je niet veel plek hebt, wil je geen enorme loungeset neerknallen. Niet handig, want dan is direct de hele ruimte vol. Kies daarom beter voor een vrolijk bankje. Of een klein tafeltje met klapstoeltjes. Favoriete merken zijn Fermob, Emu en HOUE. De vrolijke tuinmeubelen van deze merken zijn een echte eyecatcher op jouw balkon en nemen niet veel plek in. Sommige tafels en stoeltjes kun je inklappen en zo handig opbergen.  

2. Verlichting = key 

Wat is een zwoele zomeravond zonder knusse verlichting? Lampion of lampjes kunnen niet ontbreken op jouw balkonnetje. Span ze boven je chillhoek of hang een snoer met verschillende kleuren lampjes over de balustrade van het balkon. Ideaal voor een romantische zomeravond of een gezellig feestje met vrienden. Let erop dat de lampjes zacht licht geven, zodat je niet in fel supermarktlicht op je balkon zit en de hele buurt kan meegenieten.

3. Vrolijk het op met accessoires

It’s all about the details: een balkon met enkel meubilair trekt niet aan om zwoele zomeravonden te slijten. Voeg daarom wat leuke details toe, zoals een buitenkleed en vrolijke kussentjes. Die kun je gewoon naar binnen halen, mocht de hemel plots naar beneden komen. Het blijft toch Nederland, hè. 

En last but not least: plantjes! Die kunnen natuurlijk niet ontbreken op jouw balkonnetje. Creëer een ware urban jungle met hangplanten, bakken met groen aan de balkonreling en planten op de grond. Vergis je overigens niet in het feit dat ze ‘buiten staan en dus geen water nodig hebben’, want dat is niet waar. Je buitenplanten hebben net zoveel zorg en liefde nodig als binnenplantjes. Hup hup, naar buiten met die groene vingers!