Altijd al in een kerk willen wonen? Deze kerk staat nu op Funda (en voor déze prijs)

Wonen door Jennifer

Op woningplatform Funda staan een heleboel huizen, de ene een stuk mooier dan de ander. En soms vind je tussen alle woningen ineens een echte parel, zoals bijvoorbeeld deze bijzondere woning in het dorpje Rutten. Of je nou gelovig bent of niet, een kerk bezoeken kan eigenlijk nooit kwaad. Het is vaak ook gewoon een prachtig gebouw met al die glas-in-loodramen. Nou, nu kun je - als je wil - ook in een kerk wonen. Wacht, huh? Yep, in Rutten staat een kerk te koop als woning en de prijs valt nog mee ook.

Wonen in een kerk

Nog steeds ligt de woningnood in Nederland hoog, maar nieuwe woningen erbij bouwen is niet makkelijk. Daarom is het belangrijk dat oude of leegstaande gebouwen worden omgetoverd tot woningen, denk aan oude kantoorruimtes of winkelpanden. Helaas wordt dit wel nog te weinig gedaan, maar gelukkig is daar nu de oude Rooms-Katholieke H. Servatius kerk in het dorpje Rutten. Op Funda kom je weleens van die pareltjes tegen en deze woning is zeker zo'n parel. Het was oorspronkelijk namelijk helemaal geen woning, maar een grote kerk! Alleen wordt de oude kerk uit 1958 nu dus verkocht als eengezinswoning en vrijstaande woning. Daar heeft ook de gemeente mee ingestemd. Nou, zo'n kerk klinkt als een bijzonder huis, nietwaar?

Zonder kerkbanken en orgel

De voormalige kerk heeft een woonoppervlakte van 475 vierkante meter, maar in totaal koop je een kavel van 2.095 vierkante meter. Op de foto's van de oude kerk in Rutten zien we vooral het interieur terug, maar bijvoorbeeld ook een prachtige glas-in-lood boven de voordeur. Overigens krijg je het interieur er niet bij. No worries dus, de kerkbanken en het orgel worden niet meegeleverd. Ook de kerkklokken en doopbassin zitten niet bij de prijs inbegrepen. Wel krijg je dus een aantal mooie glas-in-lood ramen en een losstaande kerktoren. Natuurlijk zul je wel nog het een en ander moeten verbouwen, aangezien de indeling niet erg huiselijk oogt. Wel scheelt het je in ieder geval kosten in de onderhoud: volgens de oude eigenaar is dat nog in orde.

Mocht je geïnteresseerd zijn of gewoon even foto's willen zien van de kerk, bekijk dan snel de fotogalerij op de website van Funda. De vraagprijs voor de oude kerk valt nog aardig mee. De oude eigenaar vraagt er namelijk 349.000 euro (kosten koper) voor.

Lees ook: Even binnenkijken: dit zijn op dit moment de duurste huizen op Funda