4x goedkope gadgets om je huis veiliger en slimmer te maken

Wonen door Anjali

Van slimme snufjes als kleurrijke ledlampen tot beveiligingscamera's: het aanbod om je huis smart te maken is tegenwoordig eindeloos. Wij zetten goedkope - maar kwalitatieve - gadgets voor je op een rijtje.

1. Binnencamera

Een extra veilig gevoel in je eigen huis, geen overbodige luxe toch? Haal daarom een draaibare binnencamera in huis. Hiermee blijft niets ongezien, de camera draait namelijk mee wanneer er beweging wordt gesignaleerd. Ze zijn vaak makkelijk aan te sluiten op de wifi en te bedienen in een app. Ook hebben veel camera's nachtvisie, waardoor je ook gemakkelijk in het donker toezicht kutn houden. Handig voor wanneer je op vakantie bent, om diefstal tegen te gaan.

2. Buitencamera

Wanneer je de buitencamera installeert weet je altijd wat er rond je huis gebeurt. Ook deze beelden zijn handig te checken via een app. Deze variant is waterbestendig, zodat het goed blijft werken in de regen. Haal alleen de spinnenwebben zo nu en dan weg, zodat je goed kunt blijven zien wat er gebeurt.

3. Slimme ledstrip

Pas de helderheid, kleur en temperatuur van het licht zelf aan bij deze ledstrips. Je krijgt er vaak een afstandsbediening bij, maar sommige varianten werken ook met een app. De strips zijn vaak meters lang, maar met behulp van de stippellijn kun je ze gemakkelijk tot benodigde lengte afknippen. Dit is uitstekende decoratie voor een goed feest, of voor als je een luxe touch aan je interieur wilt geven. Denk hierbij aan licht onder traptreden, achter je televisie of langs je bedframe.

4. Slimme ledlamp

Warm of koel licht? Met deze lamp hoef je niet te kiezen, want je kunt 'm aanpassen met een app of afstandsbediening. Zo kun je gemakkelijk de juiste sfeer maken in jouw huis. Deze lampen kunnen ook in sfeerverlichting, zoals een tafellamp of vloerlamp. Ze hoeven hierbij niet duur te zijn: je kunt ze al voor goedkoop halen bij de Action. Verspil geen geld aan de dure Philips HUE lampen, als je dezelfde kwaliteit bij een goedkopere winkel kunt verkrijgen.