5 x de juiste rugzak voor iedere gelegenheid

Fashion door Roos

Ben je op naar een goede rugzak? De ene rugzak is de andere niet en voor iedere gelegenheid bestaat dan ook een perfect expemlaartje. Ga je voor een praktische rugzak voor bijvoorbeeld een stedentrip of trekking of ben je op zoek naar een rugzak waar je laptop in past? Ook daar bestaan weer verschillende gradaties in, dus naar welke rugzak ben jij op zoek?

goede rugzak

Laptoprugzak

Ben je op zoek naar een fijne laptoprugzak voor je studie of werk? Die schaf je vast niet zomaar aan, want dit is een tas die je bijna dagelijks op je rug slingert. Vereisten zijn: sterke banden en meerdere vakken voor je spullen, waaronder één waar je laptop gemakkelijk in past. En eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Ga je dus voor een stoere tas of een tijdloze van leer, die je over tien jaar nog kunt gebruiken?

Dagrugzak

Ga je een weekendje weg en wil je alleen de belangrijkste dingen meenemen? Tijdens een stedentrip pak je je tas licht in, zodat je je geen ongeluk zeult. Een compacte rugzak met een ruim hoofdvak is dan ook ideaal voor deze gelegenheid. Ga je naar een regenachtige plek? Dan is een waterdichte rugzak handig.

Hippe rugzak

Ga jij niet voor comfort, maar volg je liever de trends? Dan is een hippe rugzak de perfecte optie. Ga je voor een leren modelletje met dunne banden of toch voor een kek kleurtje? Momenteel zijn pasteltinten weer helemaal terug, zoals zalmroze, lavendelpaars of mintgroen. Perfect om al je essentials in kwijt te kunnen tijdens een dagje uit, citytrip of een dagje winkelen. 

Trekkingrugzak

Ga je een lange trektocht maken of op rondreis? Dan is het belangrijk om een praktische trekkingrugzak bij je te hebben waar je veel in kwijt kan. Trekkingrugzakken, ook wel backpacks, zijn ideaal voor dit soort vakanties. Je kunt er namelijk ongelofelijk veel in kwijt en draagt het gewicht namelijk voornamelijk op je heupen, waardoor je geen last krijgt van je rug. De inhoud varieert van 55 tot 100 liter, dus er is altijd een die bij jou past.

Travelpacks

Comfort is jouw beste vriend en het liefst reis je zo licht mogelijk. Jij pakt dan ook enkel je essentials in, wanneer je een lange trip gaat maken. Een travelpack combineert het draagcomfort van een rugzak met het pakvolume van een koffer. Kortom, je kunt er veel in kwijt en het zit nog lekker ook. Ideaal voor een lange reis, waarbij je vaak je tas in- en uit moet pakken. 

Lees ook: Laat maar gieten: 16 x de leukste regenjassen