Zomerjassen: Gaat tijdloos en trendy samen?

Fashion door Roos

Eindelijk, het is weer echt lenteweer! Je warme winterjas kun je weer opbergen, die willen we héél lang niet meer zien. Toch is er de komende dagen (en tijdens Koningsdag) wisselvallig weer voorspeld, dus een jas is zeker geen overbodige luxe. Maar heb je nog geen goede zomerjas? Of is je zomerjas van vorig jaar niet meer in? Onder het mom 'een slimme meid is voorbereid' heeft online winkelcentrum beslist.nl alle trendy én tijdloze dames zomerjassen voor je op een rijtje gezet.

zomerjassen

De blitse regenjas

Voor het derde jaar op rij is de regenjas weer helemaal trendy. Waar we eerder niet dood gevonden wilden worden in een regenjas, kun je nu gerust in een regenjas verschijnen en ben je ook nog eens harstikke hip. Zelfs wanneer het niet regent. In 2017 explodeerde de online zoektocht naar regenjassen, sindsdien is de regenjas onverminderd populair voor de herfst én de lente. Dit blijkt uit een onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

De trenchcoat

De trenchcoat is een echte klassieker onder de zomerjassen, hiermee zit je altijd goed. Deze veelzijdige jas is niet alleen stijlvol maar ook stoer en past dan ook bij iedere look. Vaak zijn trends van korte duur maar deze jas is al sinds begin vorige eeuw populair en komt ieder jaar gegarandeerd weer terug. De trend is ontstaan in de loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog waar de jas werd gedragen door Engelse officieren, vandaar de ‘trench’ in trenchcoat. Veteranen bleven de jassen dragen en de trenchcoat veroverde al gauw het nieuwe straatbeeld, waardoor wij deze jas anno 2019 nog steeds dragen. 

Het leren jack

Stoer en klassiek tegelijkertijd: leer (of leerlook) is altijd goed. De leren jas geeft elke look een instant stoere uitstraling. Bovendien past het leren jack bij ieder item in je gaderobe, wat jouw stijl ook is. Van een kort bikerjack tot een lange vintagevariant, de leren jas is een musthave voor iedere vrouw. Heb jij al een leren jack in je kast hangen? 

De spijkerjas

Ieder seizoen maakt de spijkerjas een comeback en wij snappen wel waarom; een spijkerjack combineer je gemakkelijk en geeft direct een coole uitstraling. Weet je even niet wat je aan moet omdat het toch net te koud is voor dat leuke T-shirtje of jurkje? Het antwoord is de spijkerjas! 

Online zoektrends

Uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl blijkt dat er online meer gezocht wordt op de zoekterm ‘North Face jas’ dan op de zoekterm ‘zomerjas’. Andere populaire zoektermen die het winnen van ‘zomerjas’ zijn ‘Canada Goose jas’ en ‘Airforce jas’. Het lijkt dan ook steeds belangrijker te worden welk merk gedragen wordt. Dit komt overeen met de trend dat zichtbare logo’s van merken uit het hogere segment weer helemaal in zijn, net zoals in de ‘90s. Denk maar eens aan de iconische Louis Vuitton print van einde jaren negentig. Waar we de afgelopen jaren opvallende logo’s opzichtig vonden zijn ze nu dus weer helemaal in! 

Opvallende logo’s zijn niet alleen beperkt tot jouw jas, stijl je gehele outfit met logo’s om helemaal on trend te zijn. Hier hoef je geen dure Louis Vuitton tas voor aan te schaffen, je hebt vast een paar van sneakers met logo in jouw kast zoals de legendarische Nike Air Max sneaker.

Lees ook: Rokjesdag 2019: De leukste zomerrokjes op een rij

Beeld: Unsplash; Bron: Beslist.nl, Google Trends, Dresscode.nl.