IKEA waarschuwt ouders nadat kinderen van Sundvik-commode vallen

Kinderen door Laura

Drie paar ouders kregen deze week de schrik van hun leven toen hun kind van de Sundvik-commode van IKEA tuimelde. Het Zweedse winkelketen laat weten geschrokken te zijn, maar verklaart dat het gaat om een fout in het monteren van de kast. Daarom roept IKEA alle eigenaren van de Sundvik-commode op om de montage te controleren voordat er meer ongelukken gebeuren. 

Lees ook: Boze kijkers om de kozijnen van Angelique in Mr. Frank Visser

Sundvik-commode

Het gaat om de verstelbare plank bovenop de commode, die je uit kunt klappen. Indien deze niet goed is vastgezet, kan de plank losraken en vallen. "IKEA heeft gemerkt dat klanten het product vaak gebruiken als een commode waarvan ze het opklapbare deel dagelijks omhoog en omlaag klappen zonder het veiligheidsbeslag te gebruiken, zoals beschreven in de instructies”, schrijft het bedrijf in een persbericht. Als de commode juist wordt gemonteerd is het compleet veilig om te gebruiken.

sundvik commode ikea

Montage checken

IKEA heeft veertien meldingen gekregen dat de verstelbare plank losliet, in drie gevallen is een kindje hierdoor van de commode gevallen. De kinderen zijn er gelukkig met de schrik vanaf gekomen. 

Het Zweedse keten vraagt aan alle klanten die zo'n Sundvik-commode/ladekast in huis hebben om de montage te checken. Als de vergrendeling is kwijtgeraakt, mogen ze gratis een nieuwe afhalen in de winkel. Scoor direct je overige pareltjes met dikke korting met deze IKEA kortingscode!

Lees ook: Heftige foto: Dochtertje werd 25 keer gebeten op kinderopvang