Heftige foto: Dochtertje werd 25 keer gebeten op kinderopvang

Kinderen door Redactie Ze.nl

Dat er weleens iets kan gebeuren op een kinderopvang, dat staat buiten kijf. Maar als je kindje 25 keer gebeten wordt en de leiding grijpt niet in, dan mag je toch zeker wel aan de bel trekken. Het overkwam de Amerikaanse Alice Bryant, die woest is op de crèche en een schokkende foto op Facebook plaatste. 


Beeld: Facebook Alice Bryant

Viral

Inmiddels is het bericht dat Alice op Facebook plaatste al 11.000 keer gedeeld. “Eerst dacht ik: zijn dit echt bijtwonden? Daarna kon ik niet meer nadenken, ik begon gewoon te huilen,” zo verklaart de vrouw uit Tuscon, Arizona. Haar dochtertje Rosalynn was vrij nieuw op de opvang, het incident is pas op de vijfde dag gebeurd. 

Inspectie

Het incident gebeurde twee maanden geleden, en Alice heeft inmiddels aangifte gedaan. “Samen met de politie heb ik de wonden geteld, maar ze zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Het zijn er sowieso meer dan 25.” Ook de inspectie die de kwaliteit bij kinderopvangcentra moet controleren is inmiddels op de hoogte. Toch wordt er weinig met haar klacht gedaan. “Niemand heeft nog contact met me opgenomen,” deelt ze op Facebook. 

Boos

“Mijn maag draait er nog steeds van om," laat Alice weten. "Niemand heeft iets gedaan toen dit was gebeurd. De leidsters hebben mij niet eens gebeld. Het feit dat niemand iets doet als mijn kind wordt gebeten… Misschien werden de kinderen alleen gelaten of werd het huilen genegeerd?” De kinderopvang heeft nog niet gereageerd op het incident. Geeft maar weer aan hoe belangrijk het is dat je goed op moet letten welke kinderopvang je kiest

Lees ook: Libelle Zomerweek korting: 50% korting op 2 tickets + speciaal cadeau!