Mama / Zwanger
Zwanger

Hilarische (en bizarre) illustratie van zwangere vrouw gaat rond op Twitter

Dus je bent zwanger, en besluit je wat meer in te lezen over je lichamelijke situatie de komende negen maanden. Je weet wel, gewoon, omdat je wilt weten wat je te wachten staat en wat er allemaal met je gebeurt per week als je zwanger bent. Dan is het niet aan te raden dit Engelstalige boek open te slaan! Vandaag circuleert een bladzijde uit het nog onbekende boek op Twitter en Reddit. En de illustratie is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. 

Foetushouding?

Op de tekening is een zwangere vrouw geïllustreerd die op een yogabal zit. Niet alleen haar buitenproportioneel lange arm is opvallend, maar vooral de baby die in haar buik is getekend. De illustrator heeft vast niet van een foetushouding gehoord, want deze baby zit gewoon, net als z'n moeder, met z'n kont naar beneden en benen languit. Eh, jaja. 

'Thank you'

En dat is niet het enige opvallende plaatje uit het bijzondere boek. Blijkbaar is er ook een bladzijde te vinden over de bevalling. Hierop is te zien dat een vrouw al knielend zojuist van een opvallend grote baby is bevallen, die vervolgens meteen wegkruipt en er zelfs een 'thank you' uit weet te gooien. Een miraculeus boek, kunnen we wel zeggen. Of... zou het een grap zijn?

Artiest

Na een beetje research zijn we erachter gekomen dat het om de artiest Chris Simpson gaat die meer van dit soort illustraties maakt. Het is dus (gelukkig!) niet serieus bedoeld. Zijn Instagram-pagina is zeker een kijkje waard: hilarisch!

Lees ook: 10 dingen waar je echt wel over mag klagen als je zwanger bent