Je onderkin trainen: dat doe je zo

Gezicht door Roos

Nee hè, je let eventjes niet op en voor je het weet sta je weer met een dubbele onderkin op de foto. Dan kun je die foto natuurlijk opnieuw nemen en je kin vooruit strekken, maar veel beter pak je de kern van het probleem aan: die onderkin. Hieronder een aantal oefeningen om die hardnekkige onderkin te trainen.

onderkin trainen

Onderkin trainen: Slappe lach

Deze is leuk! Lachen is lang zo'n straf nog niet. Grote kans dat je het zelfs al dagelijks doet. Doordat de spieren in je gezicht, en dan met name rondom je kaak, aanspannen tijdens een flinke lachbui, is het de ideale manier om je onderkin te trainen. Lach je je al dagelijks een slag in de rondte en heb je nog steeds een dubbele bil onder je kin hangen? Snel doorlezen.

Onderkin trainen: Plat op de grond

Dit is een oefening. Stap 1: ga op je rug liggen. Stap 2: Houd je benen gestrekt en je armen langs je lijf. Stap 3: Druk je kin op je borst en hou dit een paar seconden vast. Na een paar seconden ontspan je weer en laat je hoofd weer rustig op de grond zakken. Het is niet heel intensief, daarom moet je 'm wel 25 keer herhalen. Vaak? Tja, wil je nou van die onderkin af of niet?

Onderkin trainen: Kwispelende hond

Ben je al een echte yogi? Of kun je je stramme benen niet eens in kleermakerzit persen? Geeft niets, deze oefening kun jij namelijk ook gewoon. Ga op je handen en knieën zitten, doe je mond zo ver mogelijk open en laat je tong naar buiten hangen. Het ziet er weliswaar niet uit, maar met deze oefening span je de halsspieren aan, wat zorgt voor een strakkere kin.

Onderkin trainen: Kauwgom kauwen

Nog zo'n makkelijke, want door kauwgom te kauwen wordt je kin flink aan het werk gezet. Dat is ook niet gek, want je beweegt het constant. Lekker blijven doorkauwen dus! En dan het liefst lekker smakken met je mond open, want dan worden je kaken extra getraind. Pas wel even op dat je niet in een volle tram zit, voor je het weet geniet de hele tram mee van jouw ongeluk in de tunnel. 

Onderkin trainen: A-B-C

Een eeuwenoud trucje om alle spieren in je gezicht te trainen: het abc. Maar dan nét even anders, want hierbij maak je alleen gebruik van de klinkers. Ga voor de spiegel staan en spreek één voor één alle klinkers veel te overdreven uit:

  • A: Open je mond zo ver mogelijk terwijl je 'aaaaaa' zegt
  • E:  Trek je mond zover mogelijk in de breedte, terwijl je de 'eeeeee' uitspreekt
  • I:  Deze lijkt op de 'e', maar hierbij zet je je kaken op elkaar, zodat het een 'iiiiiiiii' wordt
  • O: Vorm een 'o' met je mond, waarbij je je kaak zover mogelijk uitstrekt, en zeg een lange 'ooooo'
  • U: Tuit je je lippen en trek je kin zo strak mogelijk terwijl je de 'uuuuu' zegt

 Lees ook: Wat betekent een witte tong?

Beeld: iStock