Beauty / Lichaam
Lichaam

Bah: mannen met baarden zijn vaak viezer dan honden

Reageer 0

Ja, we zijn best fan van mannen met een baard en ja, we weten ook wel dat er soms wat kan blijven hangen in een goede bos gezichtsbeharing. Maar hoe vies is een baard eigenlijk? Daar is recentelijk onderzoek naar gedaan en van de resultaten worden we niet perse heel blij. 

Mannen met baard viezer dan honden

MRI onderzoek

Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Salzburg blijkt namelijk dat baarden échte bacteriehaarden kunnen zijn. Dit kwam aan het licht toen er gekeken werd naar de hygiëne van een MRI-scanner. De onderzoekers wilden weten of het veilig en schoon genoeg is om een zelfde MRI-scanner voor mensen als voor honden te gebruiken. Ze verwachtten namelijk dat de bacteriën die honden met zich meedragen de MRI-scanner zouden vervuilen. Het zou dan niet hygiënisch zijn om dezelfde scanner voor mensen te gebruiken. Wat bleek? Niet de honden waren de grootste vuilmakers, maar de mannen met een baard! 

Ziekmakende bacteriën

Voor het onderzoek werden 30 honden en 18 mannen onderzocht. Bij de mannen zat hun gezichtsbeharing blijkbaar boordevol met viezigheid, en bij zeven van hen werden er zelfs ziekmakende bacteriën gevonden! Diezelfde vieze bacteriën werden maar vier keer aangetroffen bij de honden. Dus heb jij een lekkere vent thuis met een baard? Regelmatig wassen die handel!

Lees ook: 10 redenen waarom mannen met baarden zo veel leuker zijn

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen