Horoscopen: 4 vrouwen die heilig geloven in wat de sterren vertellen

Psyche & spiritualiteit door Laura

Welke tiener las nou niet gniffelend haar horoscoop in haar favoriete tijdschrift? Nog steeds is het rete-interessant om te lezen wat de sterren voor ons in petto hebben, al is het maar 'voor de lol'. Toch zijn er ook genoeg mensen die zweren bij de astrologische voorspellingen, zoals deze vier vrouwen. 

Lees ook: Dit seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Lola (27): “Als tiener las ik altijd mijn horoscoop in de krant en tijdschriften en moest er dan hard om lachen. Het waren heel algemene voorspellingen die voor iedereen te interpreteren waren. Sinds vorige zomer ben ik me er meer in gaan verdiepen. Ik had sterk de behoefte om mezelf beter te leren kennen. Ik raakte in gesprek met mensen die veel met horoscopen bezig waren. Aan de hand van mijn sterrenbeeld konden ze me vertellen hoe ik in elkaar stak. Ikzelf kan nu ook iemand inschatten aan de hand van hun sterrenbeeld, maar het geldt niet voor iedereen natuurlijk. Dankzij mijn verdieping in mijn sterrenbeeld weet ik beter hoe ik in elkaar steek en kan ik mezelf en anderen beter accepteren. Tegenwoordig blijf ik weg van de horoscopen in vrouwentijdschriften, ik lees alleen nog maar op echte astrologie-websites.”

Nina (34): "Ik lees bewust mijn horoscoop niet van tevoren, omdat ik me er niet door wil laten beïnvloeden. Ik check het altijd als er een situatie in mijn leven is waar ik geen controle op heb. Ik herken gelijk wat er staat beschreven. Ook voel ik de invloed van de stand van de maan, sterren en planeten op mijn gemoedstoestand. Astrologie-websites gebruik ik ook om meer te weten komen over andere mensen. Wanneer ik merk dat ik met iemand klik of juist erg bots, probeer ik via hun sterrenbeeld te achterhalen hoe dat komt. Vaak worden mijn gevoelens bevestigd en blijken we zogenaamde ‘tegentekens’ te zijn. In de toekomst zou ik me graag nog meer willen verdieping in astrologie.”

Annie (29): “Het concept sterrenbeelden trekt me meer aan dan horoscopen. De karaktereigenschappen van mijn sterrenbeeld zijn echt spot on. Ik ben een typische Tweelingen. Ik heb weinig geduld, ben wispelturig en heel besluiteloos. Voordat ik me verdiepte in mijn sterrenbeeld, had ik moeite met mijn inconsistente gedrag, maar nu kan ik dat veel beter accepteren. Het hoort gewoon bij mij. Dat mijn sterrenbeeld bepaalde eigenaardigheden verklaren verlaagt bij mij de druk om te moeten veranderen. Wanneer ik heel goed of juist heel slecht met bepaalde personen om kan gaan, kan ik dat verklaren aan de hand van hun sterrenbeeld. Elk sterrenbeeld heeft namelijk bepaalde sterrenbeelden waar hij of zij mee botst. Het kan enorm helpen om datinggebied, maar ook op werkgebied verklaart het veel.”

Misha (36): “Vroeger had ik al een enorme fascinatie voor sterrenbeelden, maar drie jaar geleden hebben een vriendin en ik ons hier een 'zelfstudie' van gemaakt. Hierdoor weet ik steeds beter hoe bepaalde sterrenbeelden in elkaar steken. Als vrijgezel vind ik het heel nuttig om te weten wat het sterrenbeeld is van mijn date. Ik weet dat het geen invloed moet hebben op mijn afspraakje, maar ik vind het leuk om te analyseren of het karakter van onze sterrenbeelden matchen. Zo had ik een keer een Tinder-date met een Leeuw. Zelf ga ik niet om met Leeuwen en tijdens de date werd gelijk duidelijk waarom. Ze zijn vaak dominant en als iemand die zelf graag in de spotlight is dat vaak een lastige combinatie. Toen we in bed belandden wilde hij alles bepalen. Als ik bovenop wilde klimmen, duwde hij me weer naar onder. Geen match, dus.”

Lees ook: Horoscoop 2.0: Dit vertelt je ascendant over je persoonlijkheid