Nutteloze babyspullen: hier heb je precies niks aan

Zwanger door Redactie Ze.nl

Ben je zwanger en kun je niet wachten je portemonnee open te trekken om te shoppen? Dat snappen we helemaal! Zeker als het je eerste kindje is, heb je waarschijnlijk veel nieuwe spulletjes nodig. Op het internet circuleren talloze lijsten van babyuitzet. Toch mag je best een beetje kritisch zijn, niet alles is namelijk even bruikbaar als ze je doen denken. Uiteraard is het heel persoonlijk welke spullen voor de baby jij prettig vindt, toch kun je beter even nadenken over het volgende. Het zal je in ieder geval geld schelen!

Nutteloze babyspullen

Hydrofiele doeken 

“Daar kun je er niet genoeg van hebben”, hoort elke zwangere vrouw dikwijls. Dat ze handig kunnen zijn, klopt. Dat je er niet genoeg van kunt hebben is wellicht wat overdreven. Tenzij je nooit een wasje draait heb je aan een paar hydrofiele doeken meer dan genoeg. (Schoon)moeders die hele stapels voorstellen, dat hoeft echt niet per se. Het neemt alleen maar ruimte in!

Wollen kleding

Winterkleding kan er zo lekker snoezelig en schattig uitzien, maar voor een baby is het vooral belangrijk dat het praktisch is. Wollen kleding ziet er misschien supercute uit, echt goed wasbaar is het niet. En dat is niet handig voor een kleine baby die z’n hand er niet voor omdraait alles onder te poepen of te spugen. 

Rompertjes met ‘gewone’ knopen

Jij wilt misschien met al je engelengeduld jouw baby aankleden, maar baby’s hebben daar doorgaans minder zin in. Aankleden doe je dus het liefst zo snel mogelijk. Dan zijn drukknoopjes echt een stuk handiger dan ‘echte’ knoopjes. 

Rompertjes met helemaal geen (druk)knoopjes

Probeer zo’n strak halsje maar eens over het hoofdje van jouw baby te trekken… Liever een ‘overslagromper’, zoals dat heet. Deze trek je heel gemakkelijk aan zonder je baby teveel in de weg te zitten. Overslagrompers bij winkels als H&M en Hema te koop. 

Flessenwarmer

Kan handig zijn, maar het is wel weer een extra apparaat in je keuken. Kijk de kunst af van je moeder en oma, want zij deden het vroeger waarschijnlijk ook gewoon in een pannetje met kokend water. Even oefenen, maar niets mis mee!

Babyschoentjes

Je baby heeft nog helemaal geen schoenen nodig en groeit er binnen een paar weken weer uit. Schoenen kun je de eerste maanden dus in de schappen laten staan. Is het koud buiten? Kies dan liever voor een warm slofje dan een grove (sport)schoen, dat is ook nog eens beter voor de voetjes. 

Nutteloze babyspullen
Ja, we weten het - ze staan zoooooo schattig.... 

Kleding met een capuchon

Het kan er nog zo stoer uitzien, maar kleding met een capuchon is niet echt praktisch voor een baby die praktisch alleen maar op z’n rug ligt. Vind jij het lekker als er een dot stof in je rug steekt? No, didn’t think so. Je baby ook niet. 

Draagdoek

Gut, wat doet ze het makkelijk hè - die Romy Boomsma? Ze ziet er altijd prachtig uit met haar draagdoek. Maar je mag je wel heel erg verdiepen in hoe je zo'n ding fatsoenlijk omdoet, en dan nog driehonderd keer oefenen voordat je het onder de knie hebt. En daar heb je als kersverse mama helemaal geen tijd voor. Je hebt wel wat anders aan je hoofd.

Babyshampoo of babyzeep

Het is natuurlijk niet dat je baby elke dag 8 uur noeste arbeid verricht, echt schoon hoeft hij of zij niet geboend te worden. Daarbij: een babyhuidje is nog zo teer! Het liefst wacht je nog even met dit soort producten, want die zijn echt nog niet nodig in dit stadium. Een beetje vettige crème voor het gezichtje in de winter is voldoende. 

Badthermometer

Het staat overal dat je het moet hebben, maar een moeder met een beetje verstand kan de temperatuur voor het badwater prima opmeten met haar elleboog. 

Lees ook: Welke kleur ogen krijgt jouw baby? Zo kom je erachter