Mama / Kinderen
Kinderen

Zo kom je met jouw baby de winter door

Ugh, het wordt nu echt koud hè? Voor ons, maar zeker ook voor je baby. Wanneer een kindje net geboren is, is hij of zij nog extra kwetsbaar. Het is dus belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen om jouw baby zo goed mogelijk de winter door te laten komen. Wij helpen je graag een handje!

Naar buiten met de baby

Na je kraamweek mag je baby voor het eerst naar buiten, en het is dan ook raadzaam dit te doen. Door het licht buiten wordt er vitamine D aangemaakt bij je kleintje en ook de frisse lucht is belangrijk. Toch moet je ook oppassen: een pasgeboren baby kan de lichaamstemperatuur nog niet zo goed zelf regelen. Allereerst: denk altijd aan goede verwarming voor op het hoofdje! Een baby verliest namelijk veel lichaamswarmte via het hoofd en het is dus raadzaam een leuk mutsje op te doen. Om te zorgen dat er geen koude wind in de kinderwagen komt, kun je het beste de kap omhoog zetten. Ook aan te raden is een winterslaapzak die je in de wagen kunt leggen. Deze is van tevoren om te warmen met een kruik. Controleer zo af en toe de temperatuur van de handjes, gezichtje en oortjes - doordat de baby stil ligt, heeft hij of zij het eerder koud dan jij. Let er op dat de baby het in de auto weer niet te warm krijgt: daar is de temperatuur namelijk een stuk hoger dan buiten. Het jasje of de slaapzak even open is prima!

Huidverzorging

Door de koude temperaturen kan een babyhuisje al snel uitdrogen, zeker als je de baby te vaak in bad doet! Om de dag is echt wel voldoende. Voor de extra huidverzorging kun je tijdens het badderen kiezen voor een parfumvrije amandelolie of kokosolie. Een paar druppeltjes in het water is voldoende! Wanneer je naar buiten gaat met de baby is het raadzaam wat vette babycreme op de wangetjes te smeren. Let op: deze mag niet op waterbasis zijn! Dit kan namelijk bevriezen.

Warme kleertjes

Het spreekt voor zich dat je je baby natuurlijk warm genoeg moet aankleden als het buiten koud is. Bij Jayno.nl - de babykleding en kinderkleding specialist - hebben ze een ruim aanbod aan leuke, hippe winterkleding voor jouw kleintje. Denk sowieso aan een rompertje of  hemdje, een truitje en en broekje of een jurkje met maillot, sokjes, een jas, een muts en handschoentjes. En… vergeet natuurlijk niet een winters deken of slaapzakje in de wandelwagen!