Lifestyle / Media
Media

Kippenvel: Kijkers huilen mee met 94-jarige Koos die herenigd wordt met broers en zussen

Robert ten Brink op de buis staat altijd garant voor een lach en een potje janken. Gisteren was het voor veel kijkers van 'Love is in the Air' weer raak. Toen de 94-jarige Koos werd herenigd met acht broers en zussen vloeiden de tranen zowel op de buis als thuis. 

love is in the air

Lees ook: Ongeneeslijk zieken zorgen voor emotionele aflevering 'Ik durf het bijna niet te vragen'

Laatste hereniging

De hoogbejaarde Koos verhuisde in de jaren vijftig naar Zuid-Afrika en liet maar liefst zeventien broers en zussen achter in Nederland. Inmiddels leven nog acht broers en zussen, maar de 94-jarige Koos is zelf te oud om nog te kunnen reizen. De jongste zus Astrid klom in de pen en schreef naar het programma Love is in the Air. Of zij en haar broers en zussen Koos kunnen verrassen met een bezoek. Geen probleem voor Robert ten Brink natuurlijk. Hij regelde dat het hele gezelschap naar Kaapstad vloog. 

Voordat zijn familie spreekwoordelijk uit de bosjes springt, probeert Robert Koos voor te bereiden: "Nu ga ik je iets heel belangrijks vertellen. Ze zijn er allemaal, ze staan buiten." Koos weet niet wat-ie hoort. "Dat kan toch niet waar zijn?" Wanneer zijn familie opeens voor Koos' neus staat, kan hij zijn ogen nog steeds niet geloven. Al snellen vliegen zijn broers en zussen hem om de nek. 

Afscheid

Het is een hereniging, maar ook een afscheid. "Je bent blij dat je er naartoe gaat, maar je ziet op tegen de dag dat je weggaat. Dan zie je hem nooit meer in het echt", aldus een van de zussen. Ook broer Bertus heeft het er duidelijk moeilijk mee. Dit was niet de eerste keer dat hij afscheid nam van Koos. "Dat ga ik nu voor de vierde keer doen."

Op Twitter wordt er ontroerd gereageerd op deze tranentrekkende aflevering.

 

Bekijk het fragment hier terug:

Lees ook: Kijkers raken niet uitgepraat over pijnlijk moment in First Dates Hotel