Candace Bushnell - Zomer & de City

Media door Naline
Sex and the City-fans opgelet! In navolging op Carries Dagboeken komt Candace Bushnell opnieuw met een SATC-roman. Zomer & de City vertelt het verhaal van Carrie aan het begin van haar grote avontuur in de Big Apple.

In 1996 zette schrijfster Candace Bushnell de eerste verhalen over Carrie en haar vriendinnen op papier. Niemand had toen voorzien wat een enorm succes het zou worden. Het boek vormde de basis voor de populaire serie en  bioscoopfilms. Tijdens de zes seizoenen tellende serie zaten vrouwen - en stiekem ook wel mannen -  over de hele wereld aan de buis gekluisterd. In 2010 kwam Bushnell met Carries Dagboeken waarin we konden lezen over de jonge Carrie tijdens haar schooltijd. Het boek bewees dat haar leven ons blijft boeien en dus komt Bushnell nu met een vervolg.

Terug in de tijd
Zomer & de City gaat verder waar Carries Dagboeken eindigde. Voor fans van de serie en films betekent dat dus opnieuw terug in de tijd. Zo volgen we de 17-jarige Carrie als ze haar eerste ervaringen in New York opdoet. Met een vader in een midlife crisis en een puberende zus, pakt Carrie haar spullen om een schrijfcursus te gaan volgen in de stad waar dromen werkelijkheid worden. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige drama?s. In haar kennismaking met het stadsleven komt ze één voor één haar toekomstige hartsvriendinnen tegen en vecht ze om een plekje te veroveren in haar nieuwe overweldigende omgeving.

Carrie de keukenprinses?
Het contrast met de Carrie die we kennen van Sarah Jessica Parker kan niet groter zijn. Het personage met de decadente levensstijl, de sterrenstatus en de inloopkast der dromen moet plaats maken voor wat Samantha noemt een ?plattelandsmusje?. De Carrie in haar tienerjaren sprokkelt afgedragen kledingstukken bij elkaar, is een ware keukenprinses en heeft nog nooit het bed met iemand gedeeld. Ook de karakters van de overige dames leveren hilarische vergelijkingen op. Zo maken we opnieuw kennis met de feministische en mannenhatende Miranda en ontmoeten we losbol Samantha die dan nog goed onder de plak zit bij haar steenrijke vriend.

Gelukszoeker
Het boek vraagt in eerste instantie veel van de echte SATC-fans. Net als in Carries Dagboeken moet je om mee te gaan in het verhaal de storyline van film en tv helemaal los kunnen laten. Maar is die omschakeling eenmaal gemaakt dan is het boek ideaal om je weer te kunnen verliezen in het altijd spannende leventje van Carrie. Gezien de insteek van het verhaal is het boek in tegenstelling tot de serie en films waarschijnlijk leuker voor een wat jongere doelgroep, maar de verhalen vervelen niet. Bushnell weet met haar gebruikelijke humor en vlotte pen de dagelijkse problemen van een gelukszoeker in New York op mooie wijze tot leven te brengen. Daarmee bewijst ze opnieuw dat de magie van SATC nog niet verloren is gegaan.

Zomer & de City biedt SATC-fans weer de dosis liefde en leed die na het stoppen van de serie en het oneindig vaak bekijken van de films zo hard nodig is. Ook al verlangen we allemaal naar een vervolg op de laatste film; het volgen van Carries struggle om als jong meisje het hoofd boven water te houden in de grote stad heeft ook zijn charme. Langzaamaan leert ze dat New York haar thuis is en sluit New York de o zo leuke Carrie Bradshaw in de armen.

Zomer & de City is online te koop bij Bol.com!