Lifestyle / Media
Media

Ongeneeslijk zieken zorgen voor emotionele aflevering 'Ik durf het bijna niet te vragen'

Het was ronduit een heftige aflevering van te noemen: in 'Ik durf het bijna niet te vragen' stonden gisteren ongeneeslijk zieke mensen centraal. En die kregen een aantal pittige vragen voor hun kiezen. Kijkers reageerden op Twitter vol emotie. 

Heftige vragen

In het pogramma komen elke week groepen mensen aan het woord die allemaal iets gemeen hebben. Zo zagen we eerder christelijken, mensen met een afwijkend uiterlijk en alcoholisten. Kijkers kunnen dan ongegeneerd al hun vragen inleveren die ze graag aan deze groepen mensen zouden willen stellen, en dat leverde gisteren heftige televisie op. 

Emotioneel

Zo wordt er gevraagd hoe ze reageerden toen ze te horen kregen niet meer beter te worden. Niet alleen kijkers, maar ook deelnemers zelf houden het niet droog. Voor ALS-patiënt Edmar voelde het alsof de grond onder zijn voeten vandaan zakte. Hij vertelt daarnaast openhartig over zijn liefdesleven: "Ik heb een relatie gehad, maar wat voor toekomst bied je iemand - als je zelf achteruit of dood gaat? Wie wil er nou een relatie met iemand met ALS?" De tranen staan hem daarbij in de ogen. Ook de vraag of de deelnemers denken dat ze gemist zullen worden komt behoorlijk binnen. Lotte, die taaislijmziekte heeft, houdt het hierbij niet droog. "Ik hoop dat ik wat heb meegebracht," zegt ze met tranen in haar ogen. Soufiane, die eerder al zijn zusje en vader verloor aan dezelfde spierziekte als die hij heeft, heeft maar een hoop: dat hij bij hen komt na zijn overlijden.

Reacties

Ook op Twitter wordt er emotioneel gereageerd op de uitzending. 

De aflevering van Ik durf het bijna niet te vragen bekijk je hier