Vrouw bevalt in het vliegtuig: baby geboren op kilometers hoogte

Mama door Redactie Ze.nl

Bevallen in het vliegtuig, het zal je gebeuren... je zit op kilometers hoogte en opeens krijg je weeën! Het overkwam een vrouw die van Puerto Rico naar Florida vloog. Een bizar tafereel voor iedereen in het toestel van JetBlue. 

Vrouw bevalt in vliegtuig

Gezond

De vliegtuigmaatschappij laat middels een officieel bericht van de familie weten dat het goed gaat met de baby en de moeder - die overigens graag anoniem wil blijven. "We willen de crew en de medici aan boord bedanken voor hun adequate handelen. We wensen de moeder en haar zoon het beste.” 

Geboorteplaats

Het is niet de eerste keer dat een vrouw in het vliegtuig van een baby bevalt. Vorig jaar overkwam dit de 20-jarige Mary Rose en haar Nederlandse vriend Erik Kok. De vraag is alleen: welk nationaliteit krijgt de baby dan? Als dit in Nederland gebeurt krijg je de geboorteplaats van waar je bent opgestegen. Op internationale vluchten werkt dit anders: de gezagvoerder moet dan een voorlopige geboorteakte opstellen. Hierin staat de exacte plaats van waar het vliegtuig vloog ten tijde van de geboorte.

Ook op vakantie? Parkeer je auto voordelig op Schiphol met de 247Parking kortingscode!

Lees ook: Vreselijk: Moeder van Mario moest gedwongen alcohol drinken tijdens zwangerschap