Mama
Mama

Vreselijk: Moeder van Mario moest gedwongen alcohol drinken tijdens zwangerschap

Reageer 0

Gisteravond was tijdens de uitzending van Je Zal Het Maar Hebben het verhaal van Mario (22) te zien. Mario werd geboren met de aandoening FAS, oftewel het Foetaal Alchol Syndroom. Het achterliggende verhaal is hartverscheurend: zijn moeder werd met een trechter gedwongen alcohol te drinken. 

Foetaal Alcohol Syndroom

Trechter

De vader van Mario was niet blij met de zwangerschap en wilde absoluut geen kind. Zijn oplossing hiervoor is ronduit wreed te noemen: drie dagen lang werd ze op een stoel vastgebonden en door middel van een trechter volgegoten met alcohol. Op dat moment had Mario's vader een hersentumor, waardoor hij moeilijk zijn emoties kon onderdrukken en met impulsen om kon gaan.

Verslaafd geboren

De gevolgen voor Mario zijn heftig: door zijn vaders actie kampt Mario met FAS. Hierdoor is zijn geweten onderontwikkeld, is hij vergeetachtig en kan hij moeilijk de consequenties inschatten van zijn daden. Hierdoor is hij genoodzaakt onder begeleiding te wonen. Door het vele alcohol dat zijn moeder binnen kreeg, is Mario daarbij verslaafd geboren, waar hij erg van baalt. “Ik wil ook gewoon leven en lekker mijn ding kunnen doen.”

De aflevering kun je hier terugkijken. 

Lees ook: Marijke (47): 'Mijn adoptiekinderen hebben een zware aandoening door alcohol tijdens de zwangerschap'

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen