Mama
Mama

6 dingen die nog beter zijn wanneer je zwanger bent


Wanneer je zwanger bent, kijk je er harstikke naar uit om je kleintje te verwelkomen, maar tot die tijd zul je nog even moeten dealen met je zwangerschapsongemakken. Gelukkig zijn er ook dingen die beter zijn tijdens je zwangerschap. 
 
Je voelt je net een walvis en baalt dat je je eigen schoenen niet meer kunt strikken. Je kunt alle mensen die aan je buik willen zitten wel wat doen en 's nachts kun je maar niet lekker liggen. Zwanger zijn is niet altijd een pretje, maar gelukkig heeft het ook z’n voordelen. Deze dingen zijn bijvoorbeeld veel beter wanneer je een bun in the oven hebt! 

 
Openbaar vervoer 
We kennen allemaal wel het leed dat de NS heeft. Hoewel die Nederlandse Spoorwegen naar eigen zeggen hartstikke haar best doet om jou van A naar B te vervoeren, mag er wel even gereflecteerd worden over het beperkt aantal treinstellen dat ze inzet. Gelukkig hoef jij je hoofd er niet over te breken wanneer je zwanger bent. Met jouw bolle buik is er altijd wel iemand die netjes voor je opstaat.
 
Seks
Oké, wanneer je echt op knappen staat en die kleine 5 dagen geleden al het daglicht had moeten zien, klinkt seks niet zo verleidelijk. Maar veel vrouwen vinden seks het beste wanneer ze vol zitten met op hol geslagen hormonen, met name in het tweede trimester. Door de vrijgekomen testosteron heb je meer zin in seks en voel je je verleidelijker. Het moment om met je lover nog even in de kroonluchters te hangen voor de slapeloze nachten zich aandienen.  
 
Portiegroottes 
Niemand zal een zwangere vrouw erop wijzen dat die tweede portie friet met appelmoes misschien wat veel is. Wanneer je zwanger bent, eet je voor twee en daar ga je van genieten ook. Twee appels? Dat hoeft dan weer niet. Twee keer een hamburger? Yes, please! 
 
Eten 
Niet alleen mag je genieten van wat grotere porties, maar ook van het eten zelf! Je lijkt tijdens je zwangerschap je culinaire hoogtepunt te bleven en geniet van chips op brood en chocolade bij je witlof. Maar naast deze rare cravings, schijnt dat eten ook écht beter smaakt wanneer je zwanger bent. 

 
Haar
Hoewel je soms niet echt blij bent met het dons dat opeens overal lijkt te groeien, heeft je zwangerschap wel het voordeel dat je haar glimt alsof je zo gaat schitteren in een L’orèal commercial. Door een bepaald stofje groeien je haar en je nagels opeens een stuk sneller. 
 
Kledingkeuze
Oké, die ene leuke broek wordt ‘m niet meer. Maar… er komen wel een heleboel geneugten bij. Zo zal niemand het je kwalijk nemen als je opeens in je superlosse broek (lees: pyjama) op kantoor verschijnt. 

Welke dingen waren er volgens jou nog beter tijdens je zwangerschap?