Cadeautjes kopen voor een pasgeboren baby: zo doe je dat (en tips!) in 2019

Mama door Ze.nl

Je zus, vriendin, buurvrouw of collega is in verwachting van een baby en nu ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor haar. Misschien heb je al vaker cadeautjes voor een baby gekocht, maar het kan ook zomaar dat je er weinig verstand van hebt. De babyshops barsten zo ongeveer uit hun voegen door alle opties die ze aanbieden, maar… Wat kun je dan het beste kopen? En wat voor cadeautjes zijn echt leuk om te geven aan een pasgeboren baby? Wij geven je wat ideetjes voor de leukste baby cadeautjes. 

Welke kledingmaat kies je voor een pasgeboren baby?

Kleding kopen voor een baby kan moeilijk zijn, helemaal als je zelf geen kinderen hebt of er niet zoveel verstand van hebt. De kledingmaat van babykleding staat gelijk aan de lengte van de baby in centimeters. Als een baby net geboren en je wilt iets kopen wat de kleine spruit al meteen aan kan, kun je het beste iets in maat 50 of 56 kopen. Realiseer je daarbij wel dat pasgeboren baby’s groeien als kool, en ze dus vaak niet lang van maat 50 kunnen genieten. 


Paars pakje - Bol.com, 20,99


Citroenpakje voor mierzoete baby's - Bijenkorf, 27,99

Wat voor kleding koop je voor een pasgeboren baby?

Een baby draagt al-tijd rompertjes. Een rompertje is dus altijd een goede keuze als je niet goed weet wat je aan babykleding zult kopen. Je hebt eenvoudige witte rompertjes die vooral handig zijn als onderkleding, maar je hebt ook rompertjes in een kleurtje of met een print die goed dienst kan doen als een toffe top bij een broekje. Verder zijn vestjes altijd erg handig, die zijn makkelijk aan te trekken bij een baby (geloof ons: kleding aantrekken ís vaak al een hele struggle bij een baby, dat wil je jezelf het liefst zo makkelijk mogelijk maken) en een snelle oplossing voor als het iets kouder wordt. Verder is het handig om rekening te houden met het seizoen. Stel, de baby wordt hartje winter geboren, dan is het niet zo handig een winterjasje te kopen die de baby pas na een half jaar aankan. Enfin: je begrijpt wat we bedoelen. 


Te leuke giraffen - Bijenkorf, 16,95


Hi! Hi! Hi! Hi! - Noppies, 35,99

Toffe sneakers voor een baby

Je kent ze wel: die ienie-mini sneakers die je weleens in de sportwinkel ziet staan. Zo schattig! Schattig zijn ze zeker, maar niet altijd even praktisch, zeker niet als de baby nog heel erg klein is. Ten eerste groeit de baby er binnen de kortste keren uit. Dat is zonde voor schoenen die vaak toch best duur zijn. Ten tweede zijn veel sneakers vaak best stug, dat is voor een heel klein babyvoetje nog niet echt fijn. Sneakers voor baby’s kun je, wat ons betreft, dan ook het beste kopen voor als ze nét iets ouder zijn! Ga dan bijvoorbeeld voor maatje 18, 19, 20 of 21. 


Mini Adidasjes! - Bol.com, 27,95


Mini Vans - Bijenkorf, 39,95


Nike Air Force 1 - Bijenkorf, 35,-

Leuke boeken als baby cadeau

Van boeken kan een kind er geen genoeg hebben: veel ouders lezen elke dag wel een boekje voor en boeken zijn ook nog eens super educatief! Zelfs voor de allerkleinste baby’s zijn er al boeken. Deze boeken bestaan dan vaak uit illustraties met opvallende en contrasterende kleuren. Of het is een boek die vooral inspeelt op de prille zintuigen van een baby: voelen, ruiken, bijten, trekken. Zo is een boek ook voor de allerkleinste mini’s al leuk en spannend! 


Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, via Bol.com


Een huis voor Harry, via Bol.com


Rupsje Nooitgenoeg voelboek, via Bol.com


Leeuw, waar ben je? via Bol.com

Originele cadeaus voor een baby

Een cadeau wordt pas echt leuk en origineel als je goed hebt nagedacht wat bij de baby (en ouders!) past. Is papa bijvoorbeeld een groot voetballiefhebber, dan kun je een baby voetbalshirtje laten bedrukken met de achternaam. Ook een bijzonder baby cadeau is een poster met daarop de exacte stand van de sterrenhemel toen het kleintje geboren werd. Stop deze in een mooie lijst en de kersverse pap en mam hebben iets prachtigs om aan de muur te hangen. 


Ajax shirt voor baby's - Bol.com, 21,25

Hulp voor papa en mama

Bedenk je verder dat (nieuwbakken) papa's en mama's vooral veel hulp kunnen gebruiken. Ben je dus close met de nieuwe papa en mama, bied dan eens aan voor ze te koken, of een paar uurtjes op te passen. Je wilt niet weten wat dit voor ze betekent! 

Foto door Brytny.com via Unsplash