Virginia (28) en haar gezin gebruiken al een jaar geen shampoo meer

Haar door Roos

Terwijl de wereld geobsedeerd lijkt met haarproducten, is er ook een opstand gaande tégen het gebruik van shampoo, ook wel de 'no poo' beweging genoemd. Al een jaar gaan Virginia en haar twee kinderen shampooloos door het leven en dat bevalt haar prima. Aan Daily Mail deed ze haar verhaal: "Mijn haar heeft meer volume en is minder droog en breekbaar."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Een jaar zonder shampoo

Naast shampoo afgezworen te hebben, gebruiken Virginia en haar gezin ook al een jaar geen conditioner en andere haarproducten. Verder gaat ze niet meer naar de kapper. "Mijn haar is veranderd", aldus Virginia. "Het heeft meer volume en is minder droog en breekbaar. Door de natuurlijke oliën is het makkelijker doorkambaar."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Chemicaliën 

Het besluit om geen shampoo meer te gebruiken, kwam doordat Virginia zich realiseerde hoeveel rommel en vreemde ingrediënten in shampoo zitten. Virginia: "Ik was zwanger van mijn tweede kindje en blootstelling aan zoveel chemicaliën voelde niet goed. Daarnaast voelde ik me verantwoordelijk voor mijn zoons eczeem."

Toen ze merkte dat haar haar gezonder werd, keek ze welke producten ze nog meer uit haar routine kon verbannen. "Nu gebruik ik alleen nog wat jojoba olie, wat essentiële oliën, deodorant pasta, zelfgemaakt tandenpoeder en natuurlijke zonnebrand", aldus Virginia. 

Baking soda

Doet ze dan helemaal niets meer met haar haar? Dat niet. "Ik was mijn haar nog steeds met water, ik borstel het en soms scrub ik het met baking soda. Als het er vettig uitziet, strooi ik wat zetmeel op de haarwortels en borstel ik het door."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Kinderen

En haar kinderen? "Het haar van mijn dochter is nooit in aanraking geweest met shampoo en ziet eruit als het haar van iedere andere eenjarige peuter. Mijn zoontje heeft net als ik een jaar geen shampoo gebruikt en ik krijg vaak complimenten over zijn mooie krullen."

Kortom, Virginia zweert bij stoppen met shampoo. "Ik heb veel minder last van klitten. Mijn haar is niet vettig, maar ook niet droog. Het ruikt niet naar Palmolive, maar ook niet naar zure melk. Het ruikt gewoon naar haar."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Lees ook: Dit wordt de haartrend voor brunettes in 2019

Bron: Daily Mail