Lifestyle / Celebs
Celebs

Heftig: America's Next Top Model-deelneemster (34) overleden

Jael Straus is op 34-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar familie bevestigd. De voormalige deelneemster van America's Next Top Model leed aan borstkanker en bracht haar laatste dagen door in een hospice. De laatste paar dagen was ze niet meer bij bewustzijn. Na haar deelname aan America's Next Top Model kwam Jael nog vaak in het nieuws doordat ze aan lager wal raakte. 


Jael in 2007

In 2007 deed de Amerikaanse mee aan de modellenwedstrijd van Tyra Banks, waar ze een opvallend personage was: ze maakte de indruk van een wild child en kwam soms warrig en eigenzinnig over. Winnen deed ze niet, maar ze werd niet vergeten. Mede omdat haar leven na haar deelname een drastische wending nam: zo ging ze met de verkeerde mensen om en raakte ze verslaafd aan crystal meth. In een wanhopige poging haar te redden, besloot haar familie zich tot Dr. Phil te wenden, waar in een tweeluik te zien was hoe het voormalige model was afgetakeld. Veel wondjes in haar gezicht, drastisch afgevallen en weinig tanden in haar mond: het typische aangezicht van een meth-verslaafde, maar zeker niet van een model. De wereld reageerde geschokt. 

Jael bij Dr. Phil

Inmiddels was ze alweer vier jaar nuchter, maar meldde ze onlangs dat ze gediagnostiseerd was met borstkanker in het vierde stadium. Ze kreeg chemotherapie, maar rond Halloween besloot ze hiermee te stoppen omdat de pijn ondraaglijk werd. Ze deelde nog verschillende foto's op social media, waarop ze steeds magerder en zieker leek te worden. Haar familie laat weten dat Jael een van de meest liefhebbende en vrijgevigste mensen op aarde was.