Seks & relaties
Seks & relaties

Zo zien je appjes eruit als je relatie de verkeerde kant op gaat

Misschien voel je het al een beetje aankomen. Er heerst spanning tussen jullie twee, de sfeer is anders en de laatste tijd zijn er heftige gesprekken gevoerd. Zou het kunnen zijn dat je relatie op het punt van knappen staat? Het kan heel goed dat ook jullie app-verkeer andere vormen heeft gekregen de laatste tijd. Misschien kun je zelfs aan je appjes al zien of er een naderende break-up is… 

1. Jullie maken meer ruzie. 

Hij begreep jouw grapje niet, jij hebt iets gemeens gezegd of er het verkeerde merk wc-papier gekocht. Het kan zomaar zijn dat jullie de laatste tijd steeds vaker ruzie hebben over de app. Dat kan om een goede reden zijn, maar op dit punt kun je juist ook vaak ruzie maken over zaken waar je voorheen geen probleem van maakte. Sterker nog, soms ga je zelfs op zoek naar dingen om over te zeuren of boos over te worden. Dit kan het gevolg zijn van een grote irritatie. Wanneer je je irriteert aan iets in je relatie, kun je onbewust bozer worden om kleinere, relatief onbelangrijke zaken. Tip: leg die telefoon aan de kant en praat face to face met elkaar.

2. Jullie praten minder.

Ben je klaar met iemand, dan is het vanzelfsprekend dat je ook niet zo’n zin hebt om diegene veel te appen. Je antwoordt minder snel, en als je partner appt voel je niet meteen de drang om het bericht te lezen. Misschien negeer je het berichtje zelfs. Als het andersom is en je hebt het gevoel dat je partner jóu negeert, kan het zo zijn dat ze tijd nodig hebben om na te denken over wat ze willen zeggen en hóe. Maak je je zorgen, ook dan: praat hierover face to face. 

3. Je hoort zijn of haar stem niet meer

Dit klinkt gek, maar wanneer je net aan het daten bent, hoor je hun stem in je hoofd wanneer ze een appje sturen. Zo lees je in je hoofd hun appje op met het geluid van de bijbehorende stem. Op die manier kun je grapjes in context plaatsen en weet je bijvoorbeeld wanneer ze sarcastisch zijn. Na verloop van tijd horen we die stem niet meer. Dan zie je eigenlijk alleen de platte tekst van het appje. Dit kan ervoor zorgen dat een appje ineens heel zeurderig over kan komen, of dat het grapje totaal niet valt. Hallo irritatie! Wanneer je merkt dat je geïrriteerd bent kun je het beste even de tijd nemen om te bedenken waarom je zo geïrriteerd bent, voordat je impulsief berichtjes terug gaat sturen. Denk na over hoe hij of zij dit appje bedoeld kan hebben en misschien valt het dan allemaal wel mee.

4. De liefde is ver te zoeken

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende clue. Wanneer je net aan een relatie begint, vliegen de hartjes en I-love-you’s je om de oren. Het is logisch dat dit in verloop van tijd wat afneemt, maar je moet ervoor waken dat het één lange zakelijke conversatie gaat worden. Als je voelt dat je relatie je door de vingers glipt, denk dan eens aan de appjes die je de laatste week hebt verstuurd. Zat er iets liefs bij? Een kleine affectie? En van zijn of haar kant? Is dit niet het geval en je voelt je er slecht over, dan kun je hier het beste met elkaar over praten. 

Lees ook: Jaloezie in je relatie: wanneer wordt het ongezond?