Wat? Van deze sporten krijg je minder zin in seks

Liefde door Annelot

Ben jij een sportieveling, die zich het liefst elke dag in het zweet werkt? Dan moét je even opletten. Het zou namelijk zo maar eens zo kunnen zijn dat je seksleven daar onder te lijden heeft. Uit een onderzoek van de Universiteit van North Carolina blijk namelijk dat bepaalde sporten een negatieve invloed hebben op ons libido.

Vooral duursporten zoals hardlopen en wielrennen zou volgens de wetenschappers zorgen voor een lager libido. Het onderzoek is gedaan onder meer dan 1000 respondenten en daaruit kwam naar voren dat de mensen die aan duursport deden gemiddeld genomen een lager libido hadden dan minder actieve sporters. Ook zou het aantal keer dat je sport en de intensiteit van elke workout zou effect hebben.

Oorzaken

Het is nog niet duidelijk wat hier precies de oorzaak van is, want ook dingen als hormonen en stress kunnen natuurlijk van invloed zijn op je libido. Meteen stoppen met duursporten is misschien dus niet zo'n goed idee. Als je problemen hebt met je libido is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Lees ook: VRIJ-dag: zo vergroot je de kans op een vaginaal orgasme