VRIJ-dag: zo vergroot je de kans op een vaginaal orgasme

Liefde door Annelot

Je hoort er maar weinig vrouwen over en dat komt waarschijnlijk omdat een vaginaal orgasme is niet voor iedereen zo makkelijk te bereiken is. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 70 procent van de vrouwen slechts heel af en toe tot nooit vaginaal klaarkomt. Dat zijn serieuze cijfers! Gelukkig is het wel echt wel mogelijk om de kans op een vaginaal orgasme te vergroten.

Volgens Ian Kerner, schrijver van het boek, The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman, moeten we een vaginaal orgasme niet interpreteren als iets wat alleen door penetratie kan gebeuren. “Vaginaal klaarkomen zónder stimulatie van de clitoris en G-spot, komt bijna niet voor. De sensaties van de clitoris terwijl je gepenetreerd wordt kan zorgen voor precies hetzelfde gevoel als een vaginaal orgasme,” zegt Kerner.

Mythe

Maar bestaat een vaginaal orgasme dan eigenlijk wel? Specialisten in urologie van de Yale university, speculeerden in 2011 zelfs dat een G-spot een verlengstuk van de clitoris is. Toch wil Kerner het liever geen mythe noemen, omdat sommige vrouwen beweren vaginaal klaar te komen. Maar het blijft iets dat voor weinig vrouwen weggelegd is.

Kerner adviseert verder om je pc-spier te trainen. Dit is een sterke spier die deel uitmaakt van je bekkenbodemspieren. Geen idee waar die zit? Probeer tijdens het plassen even te stoppen. De spier die je daarbij aanspant is je pc-spier. Ook span je hem vaak aan als je moet niezen, hoezen en lachen.

Kegel oefeningen

Met zogenoemde kegel oefeningen kun je deze spier trainen waardoor je de grip om zijn penis verstevigd, de gevoeligheid tijdens de seks verhoogd en makkelijker klaarkomt! Gynaecoloog Alfred Kegel heeft deze kegel oefeningen bedacht en je kunt ze overal online vinden. Het fijne hieraan is dat je het overal kunt doen: in de rij voor de kassa, als je moet wachten op de trein of tijdens het koken. Niemand die het doorheeft!

Lees ook: Werkstress? Volgens experts moeten we masturbeer-pauzes inlassen