Vinden we leuk: je bent minder gestresst als je de kleding van je partner draagt

Relaties door Roos

Grijp jij ook regelmatig naar de sweater van je lief om in te duiken als je je even down voelt? Goed zo! Het schijnt namelijk dat de geur van je geliefde ervoor zorgt dat je minder gestresst bent en je vrolijker voelt. Heb je meteen een goed excuus.

Mentale gezondheid

Wij wisten natuurlijk allang dat er niets boven wegduiken in de trui van je lover gaat. Het liefst eentje die hij of zij pasgeleden nog aanhad, zodat je de geur extra goed kunt opsnuiven. Nu zijn wetenschappers erachter gekomen waarom je je er zo fijn door voelt. Het namelijk ontzettend goed is voor je mentale gezondheid. Sterker nog, het zou stress en angstgevoelens verminderen en ervoor zorgen dat je je minder eenzaam voelt. 

Onderzoek

In het onderzoek kregen 96 vrouwen een T-shirt met de geur van hun lover, de geur van een vreemde of een neutrale geur. Tijdens het onderzoek werden stressniveaus gemeten en wat bleek? De vrouwen die het shirt van hun liefje hadden gekregen, waren duidelijk minder gestresst dan de vrouwen die het moesten doen met het shirt van een vreemde of een geurloos shirt. Duh, wisten wij natuurlijk al lang! Fijn dat de wetenschap er nu ook achter is.

Je weet dus wat je te doen staat, de volgende keer dat je gestresst bent!

Lees ook: Dit is waarom weinig seks hebben niets over je relatie zegt - VRIJ-dag

Beeld: Unsplash