Lifestyle / Eten
Eten

Kerstontbijt 2018: zo maak je het lekkerste kerstontbijt ooit

Reageer 0

Wat is het allerleukste aan de feestdagen? Oké, cadeautjes.. Maar wat is het op één-na-leukste aan de feestdagen? Juist: fooood. Een geslaagde kerst begint natuurlijk met een lekker kerstontbijt. Ben je even inspiratieloos? Daarom lees je hier hoe je je kerstontbijt dit jaar onvergetelijk kunt maken.

1. Rendierpannenkoeken kerstontbijt

Twijfel jij wat je op tafel moet toveren deze kerst? Recepten die het altijd goed doen, zijn bijvoorbeeld pannenkoeken. Wat is nou hét ontbijt dat feestelijkheid en vrolijkheid schreeuwt? Juist! Niet alleen geven pannenkoeken je een ontzettend nostalgisch gevoel, ze blijven gewoon om je vingers bij af te likken. En met een kerstontbijt kan een kerstthema natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je daarom van pannenkoeken en bacon in de vorm van een rendier? Als dat geen heerlijk kerstontbijt wordt...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2. Kerstboomwafels kerstontbijt

Gewone wafels zijn natuurlijk al om van te watertanden, maar wat dacht je van deze speciale kersteditie voor bij het kerstontbijt? Maak ze groen en leg ze in de vorm van een kerstboom. Beetje versiering erbij en jouw tafel neemt ernstige Insta-waardige vormen aan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

3. Warme chocolademelk kerstontbijt 

Aangezien het tijdens het kerstontbijt nog iets te vroeg is voor glühwein, is warme chocolademelk natuurlijk een uitstekend alternatief. Pak er een grote gezellige mok bij, warm de chocolademelk op en top de boel af met marshmellows of slagroom. Veel slagroom. Wie slim is bewaart een beetje voor de namiddag, want dan gooi je er wat rum bij voor dat echte kerstgevoel. Yum!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

4. Kerstsmoothie kerstontbijt

Biertje? Doe mij maar een sappie. De vitamientjes kunnen natuurlijk niet ontbreken bij het kerstontbijt. Maak daarom een heerlijke rode of groene smoothie in kerstthema. Gooi bieten, aardbeien en sinaasappel samen in de blender voor een rode smoothie, zoals die op de foto hieronder. Top de boel af met chocola en kerstversiering. Vitamines waren nog nooit zo lekker!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

5. Kerstscones kerstontbijt

Ook leuk voor bij het kerstontbijt: scones! Vanuit onze Westerburen overzee, heerlijk met een vulling van cranberry en topping van witte chocolade. En weet je hoe je ze écht kerstontbijt-waardig kunt maken? In de vorm van een ster! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

6. Een ei hoort erbij

Ook bij een kerstontbijt kan een eitje natuurlijk niet ontbreken. Hoe heb jij je ei het liefst? Spiegelei, roerei of gekookt met soldaatjes? Als je het echt goed wil aanpakken ga je voor een compleet Eggs Benedict ontbijtje. Daarmee maak je pas echt indruk bij het kerstontbijt. Hou er wel rekening mee dat het flink vult, dus een hele tafel vol met gerechten is niet nodig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

7. Feesttafel kerstontbijt

Bij een kerstontbijt kan een feestelijk gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Trek dus een mooi tafelkleed uit de kast en versier de tafel naar hartenlust. Een dennentak op tafel doet het ook altijd goed tijdens het kerstontbijt. Een beetje glitters, versiering en wat kerstballen erbij en je bent helemaal ready voor een spetterend kerstontbijt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lees ook: Kerstmarkten 2018: dit zijn de 11 leukste van dit jaar!

Beeld: Unsplash

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen