Pakjesavond 2018: nieuwe ideeën voor een originele Sinterklaasavond

Vrije tijd door Ze.nl

Pakjesavond is misschien wel één van onze favoriete feestdagen. De geur van de juten zak, de spanning bij de kids, kruidnoten eten tot je omrolt en gezellig samen zijn met je familie. Hoe vier jij pakjesavond dit jaar? Of misschien ben je helemaal nog niet bezig met het Sinterklaasfeest. Hoe dan ook, wij geven je vijf tips om jouw pakjesavond nog origineler aan te pakken. Vergeet het dobbelen: of je het nu met je vrienden of met familie viert - dit jaar kan jouw pakjesavond niet meer stuk!

Pakjesavond tip #1: Rappen

Dit is een tip voor gevorderde dichters. Bij een surprise op pakjesavond hoort natuurlijk een mooi gedicht, maar wil je pakjesavond helemaal a la 2018 doen, maak er dan een rap-challenge van! Het werkt wel iets anders. In plaats van zelf het gedicht voor te lezen dat voor jou gemaakt is, rap jij het nummer dat jij voor iemand anders hebt gemaakt. Vraag aan de anderen of ze een beat willen maken (een simpele pum tss pum tss will do). Pakjes to the avond say whaaaat?! 

Pakjesavond tip #2: Omgekeerde pakjesavond

Normaal is het natuurlijk de bedoeling van pakjesavond dat iedereen een cadeautje krijgt, en als het even mee zit is het iets waar je écht iets aan hebt of wat je zelfs gevraagd hebt. Bij omgekeerde pakjesavond werkt het net even anders. Alle aanwezigen doen drie pakjes in de zak waar je vanaf wilt. Denk aan: dat stomme cadeau wat vorig jaar in je kerstpakket zat, die überlelijke kerstsokken die je van je schoonmoeder kreeg of een oude CD van de Backstreet Boys. Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang jij er deze pakjesavond maar vanaf wilt! Om de beurt moet iemand een pakje uit de zak pakken. Daarna kun je, als je zou willen, nog een dobbelspel doen om van die vreselijke cadeautjes af te komen. Dat belooft een hilarische pakjesavond te worden!

Pakjesavond tip #3: De grote Sint quiz

Voor een competitieve Sinterklaasavond! Sinterklaas weet natuurlijk alles over iedereen en houdt het hele jaar zijn grote rode boek bij. Maar weten jullie ook zoveel over elkaar? Maak een familie- of vriendinnenquiz deze pakjesavond om jullie kennis over elkaar te testen. Zorg dat er meerdere prijsjes zijn: degene die de meeste antwoorden goed heeft mag als eerste een prijs kiezen. Wie gaat er met de mooiste prijs naar huis en wint pakjesavond?

Pakjesavond tip #4: Iedereen in pak!

Ben je totaal geen fan van pakjesavond, pak het dan anders aan en hijs iedereen… in pak! Pakjesavond kun jij natuurlijk interpreteren hoe je wilt, dus waarom organiseer je niet gewoon een chic diner om het Sinterklaasfeest op 5 december te vieren? Om een beetje in thema te blijven kun je vragen of alle aanwezigen een gang voorbereiden in Sint-thema. Denk aan een voorgerecht als een wortelsoep, een toetje met kruidnootjes en als hoofdgerecht natuurlijk kip, patat en appelmoes. Pakjesavond blijft immers wel een kinderfeest! 

Pakjesavond tip #5: Pakjeszoektocht

Pakjesavond kan een drukke bedoening zijn, met al die hysterische kids die om de beurt in de zak graaien. Pak het voor jezelf slim aan en verstop alle pakjes door het hele huis. Dit spelelement maakt het voor de kinderen extra spannend en de bonus voor jou: je hebt iets meer tijd een lekkere neut in te schenken. Ja hallo, het is voor jou ook 5 december. 

Lees ook: De leukste manieren om pakjesavond te vieren (dat rijmt!)