Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De leukste manieren om Sinterklaas te vieren (dat rijmt!)

De pepernoten liggen al een tijdje in de schappen (en onder jouw bureau). Al lijkt het ver, Pakjesavond staat bijna voor de deur. Nog geen idee hoe jij de bday van de goedheiligman gaat vieren? Wij helpen je graag een handje! 

Laten we eventjes terugdenken aan vroeger… Je zette je schoentje, inclusief wortel voor Amerigo, en zong een mooi liedje in de hoop dat jij de volgende ochtend werd verblijd met een pakje. En ja hoor, jij was dat jaar (en vooral de laatste weken) weer extra lief geweest. En of je nog niet genoeg verwend was met lekkernijen en pakjes in je schoentje, kwam Sinterklaas ook nog eens naar jouw school, het dichtstbijzijnde winkelcentrum en jouw sportvereniging. Kun jij stiekem ook niet wachten tot ‘’t heerlijk avondje’ is aangebroken? Wij begrijpen je volkomen. Maar hoe we vroeger alles lekker op ons af lieten komen, staan wij nu achter de schermen. Wat doen we dit jaar om de meest gulle man in ons kikkerlandje op een voetstuk te plaatsen? Heb jij nog geen idee? Dit zijn de leukste manieren om de sfeer er 5 december in te houden!


Lootjes trekken
Lootjes trekken is misschien erg cliché, maar altijd gezellig. Wie trek jij dit jaar? En kan jij het geheim houden? Knutselen jullie iets moois in elkaar of houden jullie het bij een gedicht en een cadeautje? Gigantische lachbuien gegarandeerd! 

Een spelletje
Het dobbelspel, het spel dat draait om pakjes ruilen, geven en krijgen. Leuke pakjes waar hard om wordt gestreden en gekke pakjes die snel weer worden weggegeven. Misschien wel net zo frustrerend als 'Mens erger je niet', maar staat in ieder geval garant voor een gezellige avond met familie en vrienden! (Voor de simpele weg, koop je het spel in bordvorm!) 

Verstop je pakjes
Vooral als je dit grote feest met kinderen viert, is verstoppertje een leuke optie. Verstop overal in huis pakjes en laat het zoeken maar beginnen! Paaseieren zoeken is toch ook altijd een heus feest? Ben je op zoek naar het leukste Sinterklaascadeau? Dan kun je hier het leukste kinderspeelgoed vinden! Voor de volwassenversie kun je er een soort Escaperoom-idee van maken volledig in het teken van Sinterklaas. Maak kaartjes met clues en vragen die leiden naar de pakjes. Dat wordt een spannend avondje! 

Een echte Sinterklaas
Groot of klein, jong of oud, het maakt niet uit, er is niets magischer (of hilarischer) dan op schoot zitten bij Sinterklaas. Laat Piet wat snoepgoed rondstrooien en maak van tevoren een lijstje (voor de volwassenen lees; wall of shame) voor 'het Grote Boek', zodat de goedheiligman de leukste weetjes paraat heeft. 
 
 
De jute zak
De zak van Sinterklaas, BOEM BOEM BOEM…. En uit het niets staat er een zak met cadeautjes voor de deur. Cadeautjes uitpakken is natuurlijk een feestje op zich. Knoop hier een leuke karaoke-avond in het teken van de leukste Sinterklaasliedjes aan vast voor een geslaagde pakjesavond! 

Bakfestijn
Duik de keuken in met je vriendinnen of familie om de lekkerste Sinterklaasrecepten uit te proberen. Natuurlijk kunnen de Pumpkin Spice Latte en de speculaas cheesecake niet aan jullie lijstje ontbreken. Wedden dat jullie verse kruidnoten en banketstaven beter smaken dan die uit de winkels? 

Filmavond
Want hoe kun je al dat lekkers beter oppeuzelen dan onder het genot van zwijmelfilms? Natuurlijk wel in het teken van de man in de rode mantel! Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Alles is liefde’? Sla ook maar gelijk wat tissues in! 

Wees zelf een Piet 
... Heb jij een gouden hartje en wil je juist iets voor iemand anders doen tijdens dit Hollandse feest? Verkleed je dan als Piet en ga met een zak vol snoepgoed de straat op. Is je volgende pitstop een bejaardentehuis, een ziekenhuis of een verzamelplek voor daklozen? Jij helpt Sinterklaas graag een handje! 
 
Hoe vier jij dit jaar Sinterklaas?