Op deze manier hou je je tattoo het langst mooi

Lichaam door Roos

Eindelijk! Je hebt de tattoo laten zetten waar je al tijden van droomde. Jouw geluk kan niet op. Toch begint nu pas het echte werk, want zo’n inkttekening vraagt om meer onderhoud dan je denkt. Want hoe verzorg je een kersverse tattoo en hoe blijft ‘ie het langste mooi?

Lees ook: Vegan tattoos: zo zit het

Open wond

Zodra je een tattoo hebt laten zetten zul je de eerste dagen druk in de weer zijn met het verzorgen van je kersverse kunstwerk. Een tatoeage is namelijk een open wond, waarvoor tijd nodig is om te genezen. Hygiëne is dan ook enorm belangrijk in de periode nadat je een tattoo hebt laten zetten. 

Wassen met zeep

Allereerst is het belangrijk om in de eerste week altijd je handen te wassen voordat je je tattoo aanraakt. Was deze vervolgens met een lichte, parfumvrije zeep. 

Vlak nadat je tattoo gezet is wordt deze ingewikkeld met folie ter bescherming tegen wrijving en bacteriën in de lucht. Gewoon vershoudfolie moet elke vier uur vervangen worden. Vergeet je tattoo tussendoor niet schoon te maken. Doe dit twee dagen, drie keer per dag. Pas de derde dag mag je tattoo 'open' blijven.

Zalf smeren

Het is goed om je tattoo gehydrateerd te houden. Smeer ‘m drie keer per dag in met een zalfje, zoals bepanthen, twee weken lang. Zolang je kersverse tattoo nog aan het genezen is, kun je ‘m het beste uit direct zonlicht houden en vooral niet zwemmen, naar de sauna of onder de zonnebank. 

Is je tattoo eenmaal genezen? Dan is het meeste werk wel achter de rug. Het is nog wel belangrijk om goed voor je huid te zorgen door genoeg te eten, drinken en hydraterende crème te smeren. En onthou dat alles wat slecht is voor je huid, ook slecht is voor je tattoo. Wees er dus lief voor!

Lees ook: 13 x de mooiste tattoos voor achter je oor