Dennis Weening: 'Stoppen met Expeditie Robinson was niet mijn keuze'

Celebs door Laura

Toen vorige week werd aangekondigd dat Dennis Weening Expeditie Robinson niet meer zal presenteren, hebben we zeker een traantje of twee gelaten. Al vijf jaar praat hij het spannende programma aan elkaar. In de persverklaring van zijn werkgever RTL stond dat hij het presenteren niet meer kon combineren met zijn eigen bedrijfje. Dat blijkt helemaal niet te kloppen!

dennis weening

Lees ook: Humberto Tan openhartig over periode na RTL Late Night: 'Ik kon mijn bed niet meer uitkomen'

Emotioneel

In werkelijkheid is het contract van de presentator niet verlengd door RTL. "Iedereen vraagt zich af waarom ik ben gestopt met Expeditie Robinson natuurlijk en mensen denken echt dat ik ben gestopt vanwege mijn nieuwe bedrijf. Dat is dus niet zo", vertelde Dennis tegen RTL Boulevard. "Het is wel emotioneel voor mij. Ik vind het wel onwijs jammer dat ik Robinson niet meer doe."

Nieuwe presentator

Nadat bekend werd dat Dennis 'Expeditie' zou verlaten, kon het speculeren beginnen. Wie o wie zal Expeditie Robinson 2019 presenteren met Nicolette Kluijver? Al gauw werd oud WIDM-presentator Art Rooijakkers aangewezen door fans. Hij stapte sinds kort over naar zender RTL en is een grote publieksfavoriet. Art reageerde snel op de geruchten: "Om heel eerlijk te zijn, zoals het nu gaat… – dat ik ergens word binnengehaald en zodoende mensen van hun baan beroof – heb ik er sowieso geen zin in", vertelde hij aan RTL Boulevard. 

Dat blijft nog even een mysterie dus. Wij zeggen... nieuw programma-idee: 'Expeditie Robinson: de Presentator Proeven'. RTL, make it happen.

via GIPHY

Lees ook: Oeps, foutje: Meghan Markles rok schijnt volledig door

Beeld: Brunopress