Humberto Tan openhartig over periode na RTL Late Night: 'Ik kon mijn bed niet meer uitkomen'

Celebs door Roos

Het was het einde van een tijdperk. Zowel voor Humberto Tan als voor heel Nederland, toen de geliefde presentator zijn 'kindje' RTL Late Night moest verlaten. RTL had andere plannen met het programma en dat was dat. In het programma Waar is De Mol? doet hij een boekje open over de indruk die het op hem maakte: "Ik heb heel veel gehuild."

humberto tan huilen

Dieptepunt

Door een diep dal ging Humberto toen hij veel kritiek kreeg op de manier waarop hij het programma presenteerde: "Het was een dieptepunt in mijn carrière. Als het goed gaat, dan mag je prijzen ophalen. En dat zijn er best wel wat geweest in de afgelopen jaren. Maar als het niet goed gaat, dan moet je ook naar jezelf kijken. Ik heb het gewoon niet goed genoeg gedaan, zo simpel is het. Ik had er nog dichter bovenop moeten zitten. Misschien heb ik ook wel te veel herhaald."

Het einde van zijn periode bij Late Night heeft meer indruk gemaakt op de presentator dan veel mensen denken. "Ik denk dat de mensen niet goed genoeg mijn kwetsbaarheid zagen over de pijn die ik had vanwege het programma. Want de kritiek kwam echt van alle kanten. En nog meer, en nog meer en nog meer...."

Zwart gat

Na de laatste uitzending viel Humberto dan ook in een zwart gat. "Toen het klaar was voelde ik me wel even leeg. Maar écht leeg. Ik kon niet van de bank komen, niet uit bed komen. Dat was emotioneel en mentaal wel zwaar. Ik heb heel veel gehuild en veel gepraat."

Toch kwam er een punt waarop hij dacht: genoeg gejankt! Hij herpakte zichzelf: "En dan is de conclusie: niet meer janken, maar door. Nieuwe dingen bedenken en nieuwe dingen doen." Inmiddels gaat het gelukkig alweer veel beter met de publieksfavoriet. Zo is hij volop bezig met zijn nieuwe programma's Dance Dance Dance en Holland's Got Talent. 

Lees ook: Humberto in tranen door optreden Waylon bij RTL Late Night