Krijgt de royal baby van prins Harry en Meghan Markle een Engelse of Amerikaanse nationaliteit?

Celebs door Roos

Het is officieel: prins Harry en Meghan Markle verwachten hun eerste kindje! Wanneer de zwangere prinses precies is uitgerekend is nog onbekend, maar het zal in ieder geval een lentebaby worden. Toch zitten we nog boordevol vragen. Want hoe zal de koninklijke baby bijvoorbeeld gaan heten en nog belangrijker: krijgt het kind eigenlijk een Engelse of Amerikaanse nationaliteit?

Lees ook: O no! 'Privé-jet van Harry en Meghan geraakt door bliksem'

Speculaties

Op Twitter wordt er druk op los gespeculeerd. Want kan het kind van prins Harry en Meghan Markle bijvoorbeeld troonopvolger worden én president van Amerika? Om maar een extreem voor de hand liggende levensvoorspelling te noemen. Not.

Dubbele nationaliteit

Stress niet langer, want het verlossende antwoord klinkt als volgt. Dit zijn de feiten: Harry is Brits en Meghan is Amerikaans. De royal baby zal in Engeland geboren worden, dus de baby zal in eerste instantie gewoon Brits worden. Maar omdat moeder Meghan zelf Amerikaanse is, kunnen ze voor de royal baby óók een Amerikaanse nationaliteit aanvragen. In dat geval krijgt de baby een dubbele nationaliteit.

Belastinggeld

Toch is er een addertje, want om de Amerikaanse nationaliteit aan te vragen voor de baby, zal het Britse koningshuis eerst door een belastingcontrole worden gehaald. En de Britse royals kennende zitten ze daar niet bepaald op te wachten. Bovendien moet je als Amerikaanse burger belasting blijven betalen aan Amerika, ook als je er niet woont. In dat geval moeten Meghan én de baby dubbele belasting moeten betalen en het is nog maar de vraag of ze daarop zitten te wachten. Grote kans dus dat Meghan en de baby afstand doen van hun Amerikaanse nationaliteit en 100% Engelse wordt. 

President van Amerika?

Toch is het nog nooit eerder voorgekomen dat een Britse Royal baby een Amerikaanse moeder had, dus het zal nog interessant worden om te zien wat er gebeurt… En om nog even terug te komen op de vraag of de baby ook president van Amerika kan worden? Ja, technisch gezien wel, maar alleen als er voor de baby een Amerikaanse nationaliteit wordt aangevraagd. Toch maar even heroverwegen dan, nietwaar?

Lees ook: Zo zal de baby van Meghan en Harry gaan heten

Beeld: Brunopress