Zo zal de baby van Meghan en Harry gaan heten

Media door Laura

De wereld staat sinds vanochtend finaal op zijn kop: Meghan Markle is in verwachting! De pers lust er pap van en de speculatiemolen draait nu al overuren. Wanneer is ze exact uitgerekend? Zal het een meisje of jongetje worden? En natuurlijk: hoe gaat het kindje heten? 

babynaam meghan harry

Lees ook: Meghan Markle is zwanger

Geen prins

Naar de roepnaam van de spruit kunnen we enkel gissen, maar de titel die de kleine zal dragen ligt al sinds de geboorte van prins Harry himself vast. In tegenstelling tot zijn vader, zal de baby geen 'prinsje'... of 'prinsesje' zijn.

Het kind van Harry en Meghan zal worden aangesproken met earl of lady. De eerste zoon van de prins zal de Earl of Dumbarton worden. Mochten ze meer zoons krijgen, zullen zij de simpelere titel 'Lord (voornaam) Mountbatten-Windsor' krijgen. Als het een meisje wordt, zal zij 'Lady (voornaam) Mountbatten-Windsor gaan heten. Mountbatten is de achternaam van prins Philip, de man van the queen en opa van Harry. Windsor is de familienaam van de koningin.

Uitzondering

In 1960 heeft koningin Elizabeth bepaald dat alleen de kinderen en kleinkinderen van het soeverein een prins of prinses zijn. De nakomelingen van Harry missen de boot dus net. Voor de kiddo's van William en Kate heeft de koningin echter een uitzondering gemaakt. Wie weet doet ze hetzelfde voor Harry en Meghan...

Lees ook: O no! 'Privé-jet van Harry en Meghan geraakt door bliksem'