In the mood? 10 manieren om seks te initiëren

Intiem door Redactie Ze.nl

Wacht niet af tot je partner de eerste stap voor een vrijpartij zet. Maar hoe laat je je lief op een opwindende blijken dat je in de mood bent? Leg je het er dik bovenop of pak je het liever iets subtieler aan? No problemo, dit zijn 10 manieren om seks te initiëren.

Manieren seks initiëren

Lees ook: Je eerste trio: zo pak je dat aan

1. Strelen 

Kijk, je hebt strelen en je hebt strelen. Er is namelijk een verschil tussen een vriendelijke aai over iemands rug of een sensuele streling waarbij je lichtjes met je nagels langs iemands gevoelige plekjes gaat. In dat laatste geval is het wel duidelijk dat je er meer bedoelingen bij hebt.

2. Douchen

‘Wil je samen douchen?’ - hup, easy as that. Eenmaal onder de stomende douche vinden jullie natte ingezeepte lijven elkaar vanzelf wel. 

3. Vluggertje?

Kun je niet wachten om bovenop je bedbuddy te duiken? Dan is het gewoon handig om te zeggen waar het op staat. Zeker als je al lekker op je gemak bent bij elkaar. Vraag gewoon of de ander zin heeft in een vluggertje, weten jullie tenminste allebei waar je aan toe bent.

via GIPHY

4. Lingerie

Gooi je het toch liever over een romantische boeg? Dan kun je een mooi lingeriesetje aantrekken en deze vol trots showen aan je lover. Of er gewoon mee in bed stappen, maar dan heb je natuurlijk de kans dat de boodschap niet overkomt. Sommige mensen, met name mannen, hebben nu eenmaal duidelijke hints nodig.

5.  Spooning leads to…

… forking! Een van de beste manieren om seks te initiëren: begin gewoon te knuffelen. Huid op huid contact is sowieso al retefijn, dus als de ander niet in de mood blijkt te zijn is er ook geen man overboord. 

6. Kietelen

Nog zo’n manier die onschuldig begint, maar heel snel naughty vormen aan kan nemen. Lekker samen lachen, waarna jouw kietelende hand in zijn zij plots langzaam naar beneden zakt… Wedden dat je buddy je plots niet meer giechelend wegduwt?

via GIPHY

7. Afwassen = boring

De afwas is het ultieme moment om seks te initiëren. Iedereen staat tijdens die oersaaie taak gewoon te springen om verlost te worden, right? Ga achter je lief staan en streel over zijn of haar borst. Peil diegene’s reactie en vervolg je handen speels naar beneden… De rest volgt vanzelf. 

8. Zoenen

Duh! Begin je lover gewoon te zoenen. Eerst lief, zachtjes en aftastend, daarna intenser. Je merkt vanzelf wel of hij of zij erin meegaat. Van het een komt het ander…

9. Netjes vragen

Vraag gewoon of vriend(in)lief net zo in de mood is als jij. Zo ja, geweldig! Zo niet, dan vraag je of je daar wat aan kunt doen en schakel je over naar stap 1, gevolgd door 8.

10. Nekkusjes

Tijdens een knuffelsessie plots kusjes in de nek geven… We weten allemaal waartoe dat leidt. 

via GIPHY

Lees ook: Zo worden de 5 populairste seksstandjes nóg lekkerder - VRIJ-dag