Fashion
Fashion

Onder de loep: What is up met de stoere gangsterpose die je tegenwoordig op elke foto ziet?

Deze keer in Onder de loep: de 'stoere gangsterpose' die opeens iedereen op elke foto aanneemt. Door de knieën, armen nonchy leunend, één schoen levensgroot in beeld en een beetje stoer in de lens kijken. Het moge duidelijk zijn: de stoere gangsterpose neemt de wereld over en binnenkort zal niemand meer normaal op een stoel zitten. In plaats daarvan moet je permanent in poephouding. Gewoon zitten is namelijk zó 2017, maar hurken alsof je zit te kakken is het blijkbaar helemaal. Wat is dat toch met die stoere gangsterpose en waarom doet iedereen 'm? Ik heb een paar theorieën voor je.

Theorie 1: 90s rappers

De 90s zijn helemaal terug. Denk aan trackpants, witte sneakers, wokkels in je haar en snelle planga's. En waar we ons tegenwoordig het liefst kleden als de Spice Girls, poseren we massaal als de rappers uit die tijd, zoals Niggaz With Attitudes hieronder. En wat valt je op aan de foto? Precies! De stoere gangsterpose is van de partij. Wedden dat we die pose, net als de kleding, regelrecht uit de nineties hebben geplukt?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eazy E and MC Ren 😍 #EazyE #MCRen #Tbt @mcrennwa

A post shared by N.W.A ❣✨ (@niggazwithattitudez) on

Theorie 2: Show je sneakers

En wat ook weer helemaal terug is uit de nineties is de ugly dad sneaker. En daarbij geldt: groot, groter, grootst. Om die toch-al-zo-grote sneaker nóg groter te laten lijken, is het de kunst om je voet dichterbij de camera te zetten dan de rest van je lichaam. Daardoor lijkt je schoenmaat groter dan die van de Grote Vriendelijke Reus en rock jij zowel de 'grote sneakertrend' als de 'stoere gangsterpose-trend' in één klap!

Theorie 3: De Kardashians

Jep, de Kardashians. Zij die het modebeeld zo grandioos bepalen, kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het zijn de Regina Georges van deze tijd, maar gaat hun macht zo ver dat ze zelfs de poses in Instaland bepalen?! Ik bedoel, kom op. Wanneer doe je ooit de gangsterpose tijdens het tanken? Totaal onpraktisch en bovendien extreem onnodig. Toch verandert alles wat de Kardashianclan aanraakt in goud, dus waarom zouden zij niet te trendsetters van de stoere gangsterpose geweest kunnen zijn?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😎

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Theorie 4: De oude Vietnamezen

Wie weleens in Vietnam is geweest weet dat ze daar niet op stoelen zitten, maar op mini-krukjes. Krukjes zo klein dat wij Westerlingen ons er zo voorzichtig op moeten laten zakken om er niet finaal doorheen te gaan. Om nog maar te zwijgen over die stramme knieën als je weer probeert overeind te komen. Vietnamezen daarentegen zitten óf moeiteloos op zo'n krukje, óf zitten gewoon op hun hurken. Uren achter elkaar, alsof ze daarmee de stoelgang een handje willen helpen. Het is natuurlijk mogelijk dat de trend met alle toeristen is meegewaaid naar het Westen, waarna wij er onze eigen variant op één been van hebben gemaakt omdat door twee benen hurken gewoon net iets te ingewikkeld is voor onze lompe lijven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lees ook: Onder de loep: Zo rock jij de mom mules-trend beter dan je moeder 

Beeld: Brunopress