Lifestyle / Reizen
Reizen

Pas op: er gaat een gevaarlijk Whatsapp-bericht met gratis KLM-tickets rond

Even je koppie erbij houden als je Whatsapp opent komende dagen. Momenteel gaat er een bericht rond via Whatsapp dat je zeker niet wilt openen. Met gratis vliegtickets proberen smooth criminals je te lokken om het bericht verder te verspreiden.

klm whatsapp

Lees ook: Vrouw ontdekt jaren later dat ze als 5-jarige met Blake Lively op de foto stond

Kettingbericht

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Volgens het bericht zou de verstuurder zojuist gratis KLM-tickets hebben gewonnen. Je kunt het ook winnen, als je het bericht deelt met vijftien anderen en je persoongegevens opgeeft. 

Nepbericht

Een oplettende Twitteraar kreeg zo'n bericht en merkte op dat er een accent onder de letter 'k' in het bericht staat. Even later bevestigde KLM op hun Twitter-account dat het inderdaad om een phishing-bericht gaat. "We raden iedereen aan altijd naar KLM.com te gaan voor onze acties of te checken of ze op onze socialemediakanalen staan", adviseert een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij.

Spammails

Wie per ongeluk wel in het ootje is genomen, hoeft zich geen zorgen te maken dat hij of zij gehackt is. De gegevens worden met tientallen bedrijven gedeeld, die alleen commerciële aanbiedingen gaan doen, weet RTL Nieuws.

Lees ook: Nieuw op Netflix: deze films en series kwamen in week 31 erbij