Lifestyle / Celebs
Celebs

Babyprins Louis werd vandaag gedoopt en dit zijn de eerste beelden

Reageer 0

Vandaag was een grote dag voor het jongste lid van het Britse koningshuis. Prins Louis, geboren op 23 april dit jaar, werd namelijk gedoopt. Nieuwsgierige toeschouwers stroomden toe naar St. James's Palace om een glimp van de kleine spruit op te vangen. Trotse ouders prins William en Kate Middleton lieten hun pasgeboren zoontje met alle liefde aan het publiek zien en de foto's zijn om op te eten.

Lees ook: Vers babynieuws: Prins William en Kate Middleton worden oom en tante

St. James's Palace

Louis droeg tijdens de ceremonie een replica van de doopjurk die koningin Victoria in 1841 liet maken voor haar eerste kind. De doop werd uitgevoerd door de aartsbischop van Canterbury in St. James's Palace. Dit is ook de plek waar de doop van Prins George (4), de oudste zoon van prins William en Kate Middleton, plaatsvond. Die van prinses Charlotte (3) was ergens anders, namelijk in St. Mary Magdalene Church.

Zes peetouders

 

Eerder maakte Kensington Palace al bekend dat de elf weken oude prins maar liefst zes peetouders heeft. Een van hen is Nicholas van Cutsem, een goede vriend van prins William. Ook Lucy Middleton, een nicht van Kate, is een van de peetouders.

Koningin afwezig

Het is opvallend dat koningin Elizabeth en prins Philip schitterden in afwezigheid tijdens de doop van hun jongste kleinzoon. Het is niet duidelijk waarom ze niet bij waren. Kensington Palace liet in een reactie weten dat het in ieder geval niets met de gezondheid van de koningin of de prins te maken heeft en dat het al een poosje geleden was besloten dat ze er niet bij zouden zijn. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla Parker waren er wel bij, evenals prins Harry en Meghan Markle en Kate's ouders en zus Pippa Middleton met haar man James Matthews.

Foto's vorige jaren

Door de jaren heen zijn er natuurlijk flink wat kiekjes van de koninklijke familie om van te smullen. Bijvoorbeeld hoe prins George als ondeugend mannetje op Williams arm zit bij de doop van zijn zusje. Of hoe liefdevol prinses Charlotte met haar jongere broertje op haar schoot zit. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen hebben we de leukste foto's door de jaren heen verzameld. 

 

 

#WelcomeToTheFamily

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

 

Look who's turning two tomorrow! #HappyBirthdayPrinceGeorge

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Lees ook: Is het eigenlijk Méghan of Mèghan Markle? 

Beeld: Brunopress

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen